Evitar el sol directe i hidratar-se, els antídots més efectius contra la calor


Temes relacionats

Beure molta aigua i refrescar-se, consells dels santcugatencs per combatre la calor (19/ago/13)

Grangé: 'Cal hidratar-se, veure força aigua, portar roba lleugera' ( 4/ago/13)


  • Comparteix:

Hidratar-se de manera freqüent és una de les millors opcions

Hidratar-se de manera freqüent és una de les millors opcions

Evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores de més sol, hidratar-se freqüentment i tenir especial cura dels nadons i la gent gran són alguns dels consells que recomanen el departament de Salut i els Centres d'Atenció Primària (CAP) de cara a la recta final de l'estiu. En cas de trobar-se una persona que pateix un cop de calor, cal avisar els serveis mèdics a través del telèfon 112, traslladar-la a un lloc fresc, donar-li aigua i ventar-la mentre arriba l'ambulància.

A l'interior de les vivendes, Protecció Civil i els CAP recomanen fer vida a les estances més fresques i, si es diposa d'algun sistema de climatització, activar-lo regularment. Tot i no tenir sol directe també és aconsellable beure aigua, encara que no es tingui set.

Quan se surt al carrer cal evitar el sol directe, caminant per l'ombra o portant una gorra o un barret. En les hores en què la calor sol ser més intensa, de dotze del migdia a quatre de la tarda, és millor estar a casa o en un local climatitzat. Pel que fa als viatges, cal no viatjar en aquestes hores i, evidentment, no deixar nens ni persones grans a un vehicle amb les finestres tancades.

A l'hora de menjar és millor fomentar els aliments rics en aigua, com la fruita, les hortalisses i les verdures. En aquesta línia, és recomanable evitar la ingesta de begudes alcohòliques, els aliments calents i aquells que aporten moltes calories, com els fregits i les salses.

Els col·lectius més vulnerables davant les altes temperatures són els infants, els malalts i la gent gran. Així, una bona mesura per prevenir incidents és la de visitar els dos darrers col·lectius almenys una vegada al dia. En cas que es prenguin medicaments es pot preguntar a metge si poden influir en la termoregulació del cos.

Els símptomes d'una onada de calor són les nàusees, el mal de cap, la somnolència o pèrdua del coneixement, les convulsions i la set intensa. Si un ciutadà sospita que pateix un cop de calor ha de contactar immediatament amb el 112 i esperar-se en un lloc fresc fins que arribin els serveis mèdics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.