Mor Rafaela Grau, la carnissera de l'històric comerç Cal Tubau


  • Comparteix:

Rafaela Tubau, darrere el mostrador de la carnisseria / Foto: Família Tubau

Rafaela Tubau, darrere el mostrador de la carnisseria / Foto: Família Tubau

Rafaela Grau, coneguda com la Rafaeleta de la carnisseria Cal Tubau, ha mort aquest dilluns als 87 anys. Juntament amb el seu marit, Josep Tubau, va ser la impulsora d'aquest històric comerç de la ciutat situat al carrer de la Torre. El funeral tindrà lloc aquest dimecres al Monestir a partir de dos quarts de dotze del matí.

Nascuda el 1926, la Rafaela formava part de la masia Cal Magarola i de la històrica família masovera dels Grau. De ben jove va treballar en el sector de la cansaladeria i quan es va casar amb Josep Tubau van obrir plegats una petita carnisseria al mercat de Pere San. Un temps després, veient que el negoci anava bé, es van traslladar al carrer de la Torre, ara ja fa més de 50 anys.

La seva filla Laura ha explicat en declaracions a Cugat.cat que era una dona amb el típic caràcter de botiguera, molt alegre i també amb molt de caràcter.

Laura Tubau

Quan es va casar amb el meu pare van obrir una carnisseria petita i després la del carrer de la Torre. Era una dona que desprenia molta felicitat però també tenia caràcter.


El funeral se celebrarà aquest dimecres al Monestir a partir de dos quarts de dotze. En concret serà a la Casa Abacial, ja que l'històric edifici encara està tancat per obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.