Els CAP poden consultar l'historial de qualsevol usuari del sistema públic


Temes relacionats

El CAP de Sant Cugat és el centre de referència aquest agost ( 1/ago/14)

El CAP de Sant Cugat, centre de referència aquest estiu (28/jul/14)


  • Comparteix:

Els metges del sistema públic poden accedir a les dades de qualsevol usuari / Foto: ACN

Els metges del sistema públic poden accedir a les dades de qualsevol usuari / Foto: ACN

La xarxa catalana de Centres d'Atenció Primària (CAP) incorpora la història clínica compartida, un sistema informàtic que permet que els professionals de la salut puguin accedir de manera instantània a les dades de cada pacient, encara que aquest sigui d'un altre municipi. Es tracta d'una eina especialment útil a l'estiu, una època en què molts ciutadans es desplacen a altres punts de Catalunya.

Tots els ciutadans poden sol·licitar assistència a un centre la xarxa pública d'una altra localitat acreditant-se amb la targeta sanitària individual. En aquests casos, el personal sanitari d'hospitals i CAP té accés de manera immediata, segura i confidencial a la informació rellevant de cada pacient, és a dir, el seu historial clínic.

Es tracta d'un mecanisme especialment adequat en l'època estiuenca, quan molts ciutadans marxen de vacances a altres zones de Catalunya. En cas de necessitat, poden dirigir-se al centre sanitari més proper. L'historial compartit és especialment rellevant quan l'atenció la duu a terme un professional que no és l'habitual de l'usuari.

Així, un santcugatenc que es troba durant aquest agost amb un problema en una zona turística costera o de muntanya pot anar a un centre sanitari del municipi on està i, de la mateixa manera, algun visitant de Sant Cugat també es pot adreçar al CAP del carrer de la Mina en cas de necessitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.