10 anys sense Jaume Tubau


  • Comparteix:

Aquest 4 de setembre es compleixen 10 anys de la mort de Jaume Tubau, que va exercir com a tinent d'alcalde a l'Ajuntament i va ser conegut per la seva implicació en el teixit esportiu, associatiu i comercial. Vinculat a Carnisseries Tubau, el santcugatenc va morir al 46 anys víctima del càncer i va deixar enrere una trajectòria lligada al Sant Cugat Esport i al consistori, on va assumir diverses regidories al llarg de la seva etapa com a polític. A títol pòstum va rebre la medalla d'or de la ciutat. Al seu funeral al Monestir van assistir 3.000 persones.

Casat i amb dos fills, Tubau va destacar des de jove per la seva activitat esportiva i va jugar amb el Sant Cugat Esport, equip amb el qual va estar vinculat durant molts anys i del qual va ser capità durant més d'una temporada. La seva passió pel futbol el va portar, fins i tot, a jugar partits no oficials amb el primer equip de l'Espanyol.

La seva implicació amb el municipi va ser també molt important en l'àmbit comercial, del qual va ser president de l'associació de comerciants. També durant la seva etapa com a regidor de Comerç va iniciar projectes com la vianantització del centre o el camí cap a la Federació d'Associacions de Comerciants.

La seva trajectòria política es va iniciar l'any 1999, quan es va presentar com a independent a les llistes de CiU. Durant el seu primer mandat (1999 - 2003) va assumir les àrees de Comerç i d'Instal·lacions Esportives. Ja en aquell mandat, Tubau va estar al capdavant de Relacions Institucionals i Seguretat Ciutadana, primer com a regidor i posteriorment com a tinent d'alcalde. Va ocupar l'alcaldia accidental un mes abans de la seva mort.

La família de Jaume Tubau va rebre mesos després, en el marc dels primers Premis Ciutat de Sant Cugat, la medalla d'or de la ciutat que el ple municipal va acordar atorgar, a títol pòstum. El municipi va acollir actes d'homenatge, entre ells, l'estrena de la placa commemorativa a la ZEM que porta el seu nom.

Vídeo d'arxiu de record a Jaume Tubau



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.