La lluita contra l'exclusió social sembra llavors als horts de Can Monmany


Temes relacionats

Els guanyadors del concurs de l'Ajuntament d'emprenedoria social, al SAF (18/jul/14)

El consistori ratifica amb el Pla d'Inclusió Social la seva lluita contra la pobresa (18/mar/14)


  • Comparteix:

Susanna Pellicer, en una visita recent / Foto: Localpres

Susanna Pellicer, en una visita recent / Foto: Localpres

Els horts de Can Monmany esdevenen una eina més per lluitar contra l'exclusió social amb el curs formatiu que la cooperativa l'Ortiga imparteix a 13 persones amb dificultats d'inserció. El projecte, que s'emmarca dins el Pla d'Inclusió Social, ensenya aquests ciutadans coneixements en horticultura ecològica i autosuficiència que posen en pràctica a les 13 parcel·les hortícoles de Can Monmany.

La cooperativa L'Ortiga i l'Ajuntament duen a terme aquest curs des de l'abril com un dels quatre projectes de ciutat en horts urbans. A banda d'aquesta iniciativa als horts valldoreixencs, el consistori també treballa en els horts del Turó de Can Mates adreçats a persones jubilades; els horts dels centres escolars; i els recents estrenats horts amb finalitats socials.

En el cas de Can Monmany s'imparteix un curs en horticultura ecològica amb formació tècnica, pràctiques agrícoles i sessions d'assessorament en els horts d'autoconsum. La responsable del projecte i sòcia de l'Ortiga, Alba Sánchez, espera que la iniciativa tingui continuïtat:

Alba Sánchez

Mirarem com donar continuïtat tant amb les persones que volen dedicar-s'hi professionalment com aquelles que volen l'autoconsum.


El projecte formatiu ha comptat amb la col·laboració de l'Obra Social 'La Caixa' que ha aportat 5.000 euros a la iniciativa. Els diners s'han destinat a material i tasques de preparació dels terrenys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.