Educació vol un cinquè institut per afrontar la creixent demanda de places


Temes relacionats

Rigau confirma que el trasllat del Leonardo segueix a l'agenda de CiU (20/nov/12)

El govern local veu en el trasllat del Leonardo da Vinci la solució a l'accessibilitat al centre ( 4/mar/12)


  • Comparteix:

L'institut Leonardo da Vinci està pendent també de trasllat / Font: Santcugat.cat

L'institut Leonardo da Vinci està pendent també de trasllat / Font: Santcugat.cat

L'equip de govern alerta de la demanda creixent del nombre de places a secundària a la ciutat i reclama a la Generalitat fer-hi front de cara als propers anys, quan està previst un augment encara més elevat. L'històric trasllat de l'institut Leonardo da Vinci i la construcció del cinquè institut són els dos principals reclams des de Sant Cugat per als propers quatre anys.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat a Cugat.cat que aquestes dues opcions són els dos camins que han d'arribar a la ciutat per fer front a l'augment de demanda cada vegada més incipient d'estudiants de secundària. Segons Salat, hi ha el compromís de la Generalitat per obrir el nou Leonardo el curs 2016-2017.

Esther Salat

Tenim dos camins. Primer la substitució de l'edifici de l'institut Leonardo, que confiem que d'aquí a dos anys el poguem tenir, i segon la construcció d'un cinquè institut que doni resposta a la demanda de places a secundària.


Pel que fa al cinquè institut, Salat apunta el curs 2018-2019 com l'any clau perquè sigui una realitat i no afrontar un problema de places a la ciutat. La titular d'Educació demana al govern la previsió d'un pla B per reaccionar a temps.

Esther Salat

El que nosaltres demanem és que sempre tinguin previst un pla B per poder reaccionar de manera preparada si cal i no haver d'improvisar.


L'Ajuntament té feta ja la reserva de sòl a diferents barris de la ciutat per construir aquest nou institut. Can Cabassa, Can Mates i Coll Favà, són les opcions que, ara per ara, estan sobre la taula. Tot i així, no serà fins més endavant, i segons la demanda ciutadana, que s'acabi escollint un indret o un altre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.