La Generalitat licitarà les obres del nou institut Leonardo a finals d'any


Temes relacionats

Educació vol un cinquè institut per afrontar la creixent demanda de places ( 5/set/14)

Conesa critica la Generalitat per no incloure el nou Leonardo als pressupostos (29/nov/13)

L'Ajuntament reitera la necessitat de comptar amb el Leonardo d'aquí dos anys (11/mar/13)

Rigau confirma que el trasllat del Leonardo segueix a l'agenda de CiU (20/nov/12)

Rigau manté el compromís amb el Leonardo da Vinci, però sense calendari (30/set/12)

Ensenyament veu necessari el trasllat definitu de l'institut Leonardo da Vinci ( 7/set/12)


  • Comparteix:

La Generalitat licitarà aquest any les obres per construir a Volpelleres les noves instal·lacions on s'ha de traslladar l'institut Leonardo da Vinci. Això ha anunciat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, en l'acte de presentació aquest divendres del nou curs escolar de Sant Cugat. El nou institut Leonardo és una de les reivindicacions històriques de la ciutat arran de la previsió de l'augment de nombre de places a secundària en els propers anys.

D'aquesta manera la Generalitat acompleix una demanda reiterada en els últims anys per part de la ciutat en matèria d'educació. Aquesta mateixa setmana la regidora d'Educació alertava del creixent nombre de places de secundària i reclamava al govern fer-hi front. Esther Salat apuntava el trasllat del Leonardo i la construcció del cinquè institut com els dos camins per poder respondre a la demanda.

La resposta ha arribat aquest divendres a l'acte de presentació del nou curs escolar, on el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha confirmat que abans d'acabar l'any es procedirà a licitar les obres per fer possible el nou institut per als alumnes del Leonardo.

De fet, el mateix Baulenas explicava al març que la planificació d'Ensenyament ja preveia la necessitat d'augmentar les línies de secundària a la ciutat de cara al curs 2016-2017 per fer front a la demanda. Un calendari que la regidora d'Educació també apuntava aquesta setmana.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb l'anunci 'ja que era una demanda llargament esperada per la ciutat i per moltes famílies'. Mercè Conesa ha afegit que 's'ha estat reclamant durant aquests tres anys al departament d'Ensenyament un equipament imprescindible a la ciutat', un centre que permetrà millorar la comunicació i tenir unes instal·lacions adequades i amb més capacitat.

Mercè Conesa

Per a nosaltres és una molt bona notícia. Hem estat al darrere d'aquesta reivindicació. Saber que va endavant em satisfà.


Els passos fets a Sant Cugat
El 2009 el ple va aprovar el canvi d'ubicació del Leonardo a Volpelleres, als terrenys inicialment destinats a la dotzena escola, al carrer Alfons d’Aragó. Un pas que va anul·lar el projecte d'ampliació del centre, proposat al 2005. El 2010 el ple va aprovar per unanimitat la modificació puntual del Pla especial d’assignació d'usos d'aquests terrenys municipals perquè puguin acollir la nova seu de l'institut Leonardo da Vinci.

Així, aquest centre educatiu passarà de la seva ubicació actual, a la carretera de Rubí, al barri de Volpelleres, just davant de l'estació dels FGC de Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.