Tres activistes per la pau visitaran Sant Cugat per explicar la seva tasca


  • Comparteix:

Adzuba, Txema i Caballero visitaran la ciutat els dies 2 i 3 d'octubre/ Foto: Ciutats Constructores de Pau

Adzuba, Txema i Caballero visitaran la ciutat els dies 2 i 3 d'octubre/ Foto: Ciutats Constructores de Pau

Els activistes Txema Urkijo, Chema Caballero i Caddy Adzuba visitaran la ciutat els dies 2 i 3 d'octubre per explicar als santcugatencs la seva tasca i conscienciar sobre la importància de la defensa dels drets humans i de la pau. Urkijo ho farà en una conferència a la Casa de Cultura, mentre que Caballero i Adzuba visitaran diferents instituts per compartir la seva experiència amb els estudiants.

Aquestes visites s'emmarquen en la campanya 'Ciutats Constructores de Pau' que han impulsat 13 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre els quals s'inclou Sant Cugat, amb la col·laboració de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, l'Institut de Drets Humans de Catalunya, el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, la Diputació de Barcelona i la Casa Amèrica de Catalunya.

'Txema Urkijo'
Advocat de professió, va ser portaveu de l'organització Gesto por la Paz, una plataforma desvinculada de la política que lluita per la fi de la violència al País Basc. El 2002 s'incorpora a l'executiu de Juan José Ibarretxe, concretament a l'àrea de Drets Humans i d'Atenció a les Víctimes. El 2005 abandona aquesta àrea i un any més tard es reincorpora com a assessor de la Direcció de Víctimes, càrrec que deixa a l'abril d'aquest any.

'Chema Caballero'
Exmissioner javerià i llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Madrid (UAM), és ordenat sacerdot el 1995. Quatre anys més tard assumeix la direcció del programa de rehabilitació de menors soldats dels Missioners Javerians a Sierra Leone. El 2003 engega el projecte 'Educació com a motor de desenvolupament' a la selva del Tonko Limba, la zona més pobra del país. Des del 2010 es troba a Europa per assessorar diverses organitzacions d'ajuda i impartir classes a diferents màsters.

'Caddy Adzuba'
Llicenciada en Dret per la Universitat Oficial de Bukavu i periodista a ràdio Okapi, l'emissora oficial de les Nacions Unides a la República Democràtica del Congo. Adzuba és membre de l'Associació de Dones en Mitjans de Comunicació a l'Est del Congo, una organització que denúncia la violència sistemàtica que pateixen les dones en aquest país i que ha aconseguit, entre d'altres coses, impulsar diverses al·legacions a la Cort Penal Internacional i al Senat dels Estats Units. El 2009 va rebre el Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado pel seu compromís de defensa dels drets humans i de la pau al seu país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.