El carril Bus-VAO de la C-58 gairebé dobla el trànsit en els dos sentits en un mes


Temes relacionats

El carril bus-VAO queda obert de forma permanent i en els dos sentits (14/set/14)


  • Comparteix:

Imatge del carril Bus-VAO, en sentit Barcelona / Foto: ACN

Imatge del carril Bus-VAO, en sentit Barcelona / Foto: ACN

L'afluència de vehicles pel carril Bus-VAO de la C-58, una de les vies més utilitzades pels santcugatencs, gairebé s'ha doblat des la seva obertura permanent en els dos sentits de la marxa fa un mes. D'una mitjana diària de 3.600 cotxes i 208 autocars s'ha passat a 6.500 i 430, respectivament.

El director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Josep Isern, ha assegurat que aquest intensitat ja optimitza la infraestructura perquè l'acosta al 'límit màxim' per al qual va ser projectada. Així, segons Isern, es demostra la seva eficàcia per potenciar una 'mobilitat sostenible' afavorint 'el transport públic' i reduint la xifra de conductors que, en solitari, entren o surten de Barcelona amb el seu cotxe.

El carril bus-VAO (vehicles d'alta ocupació) de la C-58 és un viaducte de 6,8 quilòmetres entre Ripollet i l'avinguda Meridiana que només poden fer servir autobusos, vehicles turismes o mixtes adaptables amb dos o més ocupants, vehicles ecològics, motocicletes i vehicles per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb la nova mesura el carril està obert sempre i en els dos sentits de la marxa però es mantenen les mateixes restriccions per poder circular-hi. Els conductors que accedeixin al carril bus-VAO sense complir els requisits poden ser sancionats amb multes de fins a 200 euros per una infracció greu.

Aquesta infraestructura respon a la necessitat de reduir la xifra de vehicles que entren i surten de Barcelona afavorint aquells que opten per compartir el trajecte en lloc de viatjar sols, una decisió que incrementa l'impacte ecològic i la congestió als accessos de la capital.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.