Sant Cugat vol liderar un grup de treball per preservar la Via verda entre Collserola i Sant Llorenç del Munt


  • Comparteix:

Així s'ha acordat en l'Assamblea de la Xarxa de municipis cap a la Sostenibilitat.

Així s'ha acordat en l'Assamblea de la Xarxa de municipis cap a la Sostenibilitat.

Sant Cugat és ja membre formal de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat de la Diputació que reuniex més de 200 municipis i organitzacions de Catalunya. D'aquesta manera, l'Ajuntament podrà comptar a partir d'ara amb un recolzament tècnic i logístic per tirar endavant projectes sostenibles com l'Agenda 21 Local. Un dels objectius de l'Àrea de Medi Ambient és impulsar un grup de treball conjunt amb els municipis veïns que vetlli per la preservació de la Via Verda.

Aquesta setmana, la nostra ciutat ha passat a integrar-se a la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una organització que aplega actualment un total de 211 municipis del país, i que treballa per potenciar espectes com un consum responsable amb l'entorn, una mobilitat sostenible o la diminució del consum d'energies nuclears i fòssils.

D'aquesta manera, tots aquests projectes que ja s'estan duent a terme també a la nostra ciuutat, com per exemple l'Agenda 21, comptaran amb un recolzament tècnic i amb un assessorament a nivell supramunicipal, tal i com explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Coses com ser un ajuntament que promogui la compra sostenible, el transport públic o la presrvació dels espais natural, tindran ara un suport a nivell supramunicipal.


D'altra banda, Pomar ja ha anunciat que el consistori vol impulsar un nou grup de treball que, al costat dels municipis de Cerdanyola, Rubí, Sabadell i Terrassa, treballi pel projecte de preservació de la Via Verda que uneix la serra de Collserola amb la Sant Llorenç del Munt. Per al tinent d'alcalde, és una proposta d'acord amb els compromisos adquirits fa un temps pel ple municipal.

Eduard Pomar

És una prioritat que s'ha marcat l'àrea de Medi Ambient i que ja va rebre el suport del ple de l'Ajuntament, i crec que a través de la Xarxa podrem potenciar-ho.


Durant la darrera assamblea general de la Xarxa, celebrada aquesta setmana a Mataró, s'ha aprovat una declaració institucional que, sota el títol de 'Consum Responsable', vol promoure models de consum respectuosos amb l'entorn, una reducció dels residus o una reducció del consum d'aigua, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.