Els veïns de la Floresta demanen respecte per la participació veïnal


Temes relacionats

Els veïns de la Floresta demanen respecte per la participació veïnal (15/oct/14)

Veïns de la Floresta denuncien que el projecte d'asfaltat licitat no és l'acordat (15/oct/14)

Entitats, ICV-EUiA i la CUP reclamen reprendre el consell de barri de la Floresta (29/set/14)

Casajoana defensa el caràcter participatiu del Pla de Millora de la Floresta (14/abr/14)


  • Comparteix:

El Centre Social i Sanitari acull les sessions / Foto: Localpres

El Centre Social i Sanitari acull les sessions / Foto: Localpres

La majoria d'entitats veïnals de la Floresta, representades al consell de barri, reclamen que l'equip de govern respecti i tingui en compte la feina associativa en els temes que afecten el dictricte. La petició va lligada a la queixa per la manca de convocatòries del consell que, comptant la sessió d'aquest dimarts, només s'ha celebrat dues vegades aquest any. L'equip de govern lamenta el malestar veïnal i apunta que bona part de la feina també s'ha fet als dos grups de treball convocats aquest any.

El mal funcionament del consell de barri de la Floresta ha estat una constant expressada pels florestans en els últims temps. Un malestar que semblava suavitzar-se quan els veïns van prendre part en el procés participatiu del Pla de Millora Urbana del districte. No obstant això, les discrepàncies han tornat a sorgir. El Mussol, l'Associació de Veïns el Faig, l'Associació de Veïns Muntanyesa Sud i l'AMPA de l'escola La Floresta, juntament amb ICV-EUiA i la CUP, lamenten la falta de convocatòries del consell de barri amb temes claus sobre la taula com el Pla de Millora, els problemes de mobilitat i la masoveria urbana.

Una absència de trobades que també ha servit aquest dimarts d'argument al representant de l'Associació de Propietaris i Veïns de la Floresta, Josep Comellas, per anunciar la seva marxa del consell a causa de la 'manca total de seriositat i rigor' de l'equip de govern.

Josep Comellas

Estant totalment en desacord amb aquest sistema de treball i després de 10 anys al consell, prenc la determinació de deixar aquest consell.


Un anunci que ha lamentat el president del consell de barri, Carles Brugarolas, que ha expressat sentir-se 'decebut' per la manca d'entesa amb els veïns. Brugarolas ha reconegut que el districte no ha tingut les convocatòries de consell que li corresponen, però que també 's'ha fet feina' als dos grups de territori i mobilitat convocats aquest any.

Carles Brugarolas

Reunions fora del marc del consell de barri, se n'han fet moltes. És cert que aquest any vaig molt endarrerit en convocatòries. Formulo les meves disculpes.


La majoria d'entitats veïnals han apuntat que la sessió d'aquest dimarts va convocar-se després de la petició per registre que van fer El Mussol, El Faig, Muntanyesa Sud i l'AMPA de l'escola, ICV-EUiA i la CUP. Totes aquestes entitats, juntament amb el PSC i l'exrepresentant del PP al consell, el dimissionari Bruno de Salvador, han lamentat la falta d'entesa entre l'equip de govern i els veïns i que cal reconduir el procés.

Aquesta no ha estat l'única queixa de l'Associació de Propietaris i Veïns, ja que l'entitat també ha protestat -juntament amb La Floresta parla- amb un manifest pel fet que l'Ajuntament hagi licitat, diuen, el projecte del Pla de Millora Urbana sense incorporar el que va acordar-se amb els veïns en el procés de participació ciutadana.

El tinent d'alcalde de Participació, Francesc Carol, present al consell, s'ha compromès a fer una comissió que gestioni una taula de participació. Davant això, els veïns han subratllat que propostes com aquesta 'fa temps' que s'han fet arribar al consell.

Queixes de la uaSC

La uaSC, sense presència al ple, també s'ha sumat a les queixes de les entitats veïnals. Aquest dimecres, en un comunicat, considera 'inadmissible els fets i comportament' dels representants de l'equip de govern al consell de barri. La formació assegura que CiU 'fa mofa' de les aportacions veïnals i que el seu 'fals model' de participació és 'pur teatre'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.