El Consell de Joves 13/16 participarà en l'aplicació del Pla Local de Joventut


Temes relacionats

El nou Pla Local de Joventut incidirà en l'accés a l'habitatge, la feina i el lleure (15/jul/14)

El Consell de Joves 13/16 vol més cultura i participar en el disseny de la Festa Major ( 2/jul/14)

Es constitueix el Consell de Joves 13/16 per recollir la visió dels adolescents ( 5/mai/14)


  • Comparteix:

Foto de família del nou Consell de Joves 13-16 / Foto: Premsa Sant Cugat

Foto de família del nou Consell de Joves 13-16 / Foto: Premsa Sant Cugat

El Consell de Joves 13/16 intervindrà en l'aplicació del Pla Local de Joventut, que s'aprovarà al novembre. L'alcaldessa ha fet aquest encàrrec als membres de l'òrgan de participació, estudiants de 13 a 16 anys, juntament amb els deures de col·laborar en la programació de la Festa Major i fer propostes dels cartells del Teatre-Auditori i la XCCP. Aquest dimarts s'ha constituït el consell, que ha ampliat el nombre de centres educatius participants i el nombre de membres.

El Consell de Joves 13/16 és un òrgan consultiu i de participació on una representació d'estudiants locals de 13 a 16 anys poden exercir el seu dret expressar les seves idees sobre els temes de ciutat que els afecten. Aquest dimarts ha tingut lloc la renovació dels membres de l'òrgan, que ha aconseguit el seu desig d'ampliar el seu nombre. Dels 13 alumnes participants de l'anterior consell s'ha passat a 24, i dels set centres implicats s'ha arribat a 13.

El regidor de Joventut, Raül Grangé, ha anunciat els cinc encàrrecs al consell per delegació de l'alcaldessa. Els 'deures' que ha proposat Mercè Conesa són definir amb l'Oficina Jove el seu paper com a 'corresponsals' a la ciutat; ajudar les entitats a vehicular les seves activitats entre el jovent; i participar en la programació de la Festa Major i fer propostes per als cartells del Teatre-Auditori i la Xarxa de Centres Culturals Polivalents (XCCP). L'encàrrec més destacat és fer seguiment del Pla Local de Joventut -que s'aprovarà al novembre- i participar en una part de les actuacions.

Raül Grangé

Heu d'estar atents a la implementació del Pla Local de Joventut 2015-2016 i col·laborar en la concreció d'una part de les actuacions. Podreu col·laborar en el seu desenvolupament.


Grangé també ha anunciat que l'equip de govern ha tingut en compte algunes peticions de l'anterior consell com permetre la continuïtat d'alguns alumnes sortints i la participació en la diagnosi del Pla Local de Joventut.

Els nous vicepresidents del consell, Joan Hernanz i Anna Valero, han informat que, abans de la constitució, el consell 'ja s'ha posat a treballar'. Una feina que s'ha traduït en la dinamització del perfil de Facebook, la creació d'un altre a Instagram (@conselljoves1316), l'obertura del correu (conselljoves1316@gmail.com) i el blog Conselldejoves1316.wordpress.com, i la convocatòria d'un concurs per al disseny d'un logo. Tot plegat per contribuir a fer una ciutat millor com diu Valero.

Anna Valero

Volem continuar amb la feina del curs passat. Volem contribuir a fer una ciutat millor i animar als nostres companys.


Els 13 centres educatius participants són l'Avenç, Viaró, Pureza de María, Hatikva Europa, Àgora, El Pinar, La Farga, Thau i els instituts Leonardo, Angeleta, Arnau Cadell i Pla i Farreras. Els partits polítics assistents - el PP, el PSC i ICV-EUiA - s'han congratulat del paper del consell i han encoratjat els estudiants a continuar treballant per millorar Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.