FGC connectarà les línies del Vallès i Llobregat-Anoia a partir del 2023


  • Comparteix:

L'alcalde de Barcelona i el conseller, durant la presentació del projecte / Foto: ACN

L'alcalde de Barcelona i el conseller, durant la presentació del projecte / Foto: ACN

Barcelona disposarà de tres noves estacions de Ferrocarrils de la Generalitat - Hospital Clínic, Francesc Macià i Gràcia - a partir de 2023 gràcies a la prolongació de la línia Llobregat-Anoia. La nova parada a Gràcia permetrà la interconnexió amb la línia del Vallès, que ja hi té una estació. Les obres tenen un temps estimat d'execució de tres anys i nou mesos.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha destacat la rendibilitat d'aquestes noves tres estacions que captaran 14 milions de nous usuaris, el 38% dels usuaris actuals. Vila també ha obert la porta que el finançament del projecte, valorat en 321 milions d'euros, sigui fruit de la col·laboració públic-privat.

La prolongació implicarà la construcció tres noves estacions i la remodelació la de Plaça Espanya:

- Hospital Clínic, al carrer d’Urgell, entre Rosselló i Còrsega, que permetrà l'intercanvi amb L5 del metro

- Francesc Macià, al carrer d'Urgell entre Buenos Aires i la plaça Francesc Macià, que facilitarà l'intercanvi amb el Trambaix.

- Gràcia, a Travessera de Gràcia, entre Balmes i Via Augusta, amb connexió amb la lína de FGC Barcelona-Vallès.

- A Plaça Espanya, l'obra comportarà la remodelació del vestíbul de l'estació de FGC existent, i de l'intercanviador amb L1 i L3 de metro.

La línia Llobregat-Anoia té en servei 98 quilòmetres amb una demanda de 23 milions de viatgers anuals. La línia onnecta les comarques del Bages, l'Anoia i el Baix Llobregat amb la ciutat de Barcelona, on ara té dues estacions.

La línia Barcelona-Vallès té 45 quilòmetres en servei i 32 estacions, que s'ampliaran amb les prolongacions, en marxa a Terrassa i Sabadell. Registra uns 57 milions d’usuaris l'any i connecta el Vallès Occidental amb Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.