Arrenca el Festival Nacional de Poesia 'per curar l'ànima' amb versos de Vinyoli


Temes relacionats

Sant Cugat es converteix en el centre de la poesia catalana (10/set/14)


  • Comparteix:

El 14è Festival Nacional de Poesia ha donat el tret de sortida aquest diumenge 'per curar l'ànima' i 'transformar la realitat' amb versos de Joan Vinyoli. L'espectacle 'El riu encès' i una glosa a càrrec de l'escriptor Jordi Llavina han recordat l'obra del poeta i han reivindicat la importància de la poesia 'per entendre'ns millor els uns als altres'.

Els versos de Vinyoli han ressonat al Teatre-Auditori amb les veus de Marta Angelat, Mingo Ràfols, Jordi Boixaderas i Pep Ribas, que han recorregut la trajectòria del poeta des dels seus inicis fins a la seva mort. Així ha arrencat el festival, que està dedicat al centenari del naixement del poeta i s'emmarca en els actes de commemoració del Tricentenari.

Per primera vegada, el festival de poesia de Sant Cugat porta l'epítet de nacional. Una opció per difondre la poesia a tots els racons de Catalunya i transmetre tots els accents locals d'aquest gènere, tal com ha explicat la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Laura Borràs.

Laura Borràs

Volem celebrar la poesia. L'hem anomenat nacional per la mirada enrere i perquè celebrem la poesia nacional.


D'aquesta manera, el festival adopta una dimensió que converteix Sant Cugat en l'epicentre de la poesia. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la voluntat que la iniciativa sigui un referent a Catalunya.

Mercè Conesa

Volem fer que sigui un referent a Catalunya. Al llarg d'aquests anys hem treballat perquè sigui possible.


Durant una setmana, més d'una quarantena propostes per a tots els públics ompliran de poesia tots els racons de la ciutat. Lectures poètiques, recitals, tallers de poesia, conferències i espectacles musicals, entre d'altres, són algunes de les propostes que s'oferiran a les biblioteques, llibreries, teatres, escoles i carrers de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.