AVAN dóna a conèixer l'Ictus a través de la dansa


Temes relacionats

Una conferència sobre el dol, culmina els actes dedicats al Dia Mundial de l'Ictus (29/oct/14)

Sant Cugat commemora el Dia de l'Ictus amb danses populars (19/oct/14)


  • Comparteix:

Els voluntaris han regalat globus a canvi de donacions

Els voluntaris han regalat globus a canvi de donacions

La commemoració a Sant Cugat del Dia Mundial de l'Ictus, organitzada per AVAN amb el suport de l'Ajuntament, ha servit aquest diumenge per sensibilitzar sobre aquesta malaltia neuronal i recaptar fons per a les activitats de suport a les famílies i afectats. L'acte ha tingut la col·laboració del Grup Mediterrània, que ha atret els visitants amb tallers de dansa per als més menuts i ha tancat la jornada amb un ball conjunt a la plaça de l'Om.

AVAN Sant Cugat ha avançat la commemoració del Dia Mundial de l'Ictus, que és el 29 d'octubre, a aquest diumenge en un acte obert a la ciutadania. Els tallers de dansa popular del Grup Mediterrània i la proximitat amb el festival Petits! Grans! Llibres! han duplicat l'assistència a la commemoració respecte a edicions anteriors, segons l'entitat. De fet, AVAN calcula haver arribat amb aquest acte a unes 200 persones.

La directora tècnica d'AVAN, Laura Perea, ha assegurat que aportar un toc festiu a la commemoració ha estat un encert.

Laura Perea

La gent fuig per por d'aquesta informació, i el grup Mediterrània ha donat un toc més festiu a l'acte i aprofitem per explicar què és l'Ictus.


De la seva banda, la membre del Grup Mediterrània Marta Manyoses ha reivindicat el ball com un mètode per experimentar, ideal per a les persones que pateixen malalties neurològiques.

Marta Manyoses

La dansa no és només per veure-la, sinó que també és una bona manera per arribar a la família, amics i persones que pateixen la malaltia.


L'experiència d'un familiar d'afectat ha completat la jornada. És el cas de Lorena Cosidor, filla d'un malalt recuperat d'Ictus, que ha destacat la importància de conèixer una de les poques malalties neurològiques que es pot prevenir.

Lorena Cosidor

Un acte així és molt important perquè els nens estiguin conscienciats i tothom pugui conèixer què és un Ictus.


L'Ictus és la segona causa de mortalitat a l'Estat espanyol i la primera en les dones. És una alteració de la circulació de la sang al cervell que provoca la mort de les cèl·lules cerebrals. El Dia Mundial de l'Ictus es commemora 29 d'octubre i AVAN ha organitzat una xerrada sobre el dol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.