L'Ajuntament limita l'espai de les terrasses de la plaça d'Augusta


Temes relacionats

Els restauradors lamenten que el decret de terrasses inclogui horaris no pactats ( 1/oct/14)

Els restauradors i l'Ajuntament pacten tancar 30 minuts abans les terrasses (30/set/14)


  • Comparteix:

Imatge d'una de les terrasses de la plaça d'Augusta abans del decret / Foto: Cedida

Imatge d'una de les terrasses de la plaça d'Augusta abans del decret / Foto: Cedida

L'Ajuntament ha ordenat una reducció temporal de les taules i cadires de les terrasses dels bars de la plaça d'Augusta. Segons el decret del consistori, al qual ha tingut accés Cugat.cat, la decisió respon a la voluntat d'endreçar l'espai públic, millorar la convivència i protegir el paisatge, però els restauradors ho veuen com un greuge que té importants conseqüències per al negoci.

En concret, la limitació estableix una reducció a sis taules i 24 cadires per a cadascun dels cinc establiments de la plaça, alguns dels quals tenien fins 14 taules. Segons el decret, la mesura és vàlida fins que no estigui aprovada l'ordenança de regulació de les terrasses.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha explicat que la intenció d'aquesta mesura és minimitzar les molèsties que hi ha a la zona d'aquesta plaça.

Pere Casajoana

Heu de pensar que la titularitat del carrer és de l'Ajuntament. Hem actuat de la manera que hem considerat més adequada per minimitzar les molèsties.


Casajoana ha explicat que la proposta afecta aquesta zona perquè és més petita que altres places i, per tant, ha d'haver-hi una proporció de taules menor a l'actual. Per al propietari de Dehesa Santa Maria, Toni Soriano, aquesta decisió és massa restrictiva i és un greuge que comportarà una pèrdua de clients.

Toni Soriano

Aquesta plaça és igual que la resta, és una mesura discriminatòria. Per exemple, a la plaça d'Octavià o fan menys soroll o tenen uns veïns que fan menys pressió.


Davant la decisió de l'Ajuntament, els restauradors de la plaça tenen previst iniciar una recollida de signatures per demanar la derogació del decret. Aquesta nova limitació se suma al nou horari de tancament de les terrasses en temporada d'hivern, que es va avançar a l'1 d'octubre. Aquest canvi també va derivar en les queixes del sector.

De fet, l'equip de govern ha aprovat un decret que amplia l'horari inicialment previst de tancament de terrasses i bars durant la temporada d'hivern, compresa entre l'1 d'octubre i el 15 d'abril. Així, durant les nits de diumenge a dijous el tancament serà finalment a un quart de dotze de la nit, mentre que les nits de divendres, dissabte i vigílies de festiu caldrà tancar les terrasses a dos quarts d'una. L'única excepció a la norma serà la citada plaça d'Augusta que per les seves dimensions, menors, tancarà a les onze de la nit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.