Sant Cugat és la ciutat amb més natalitat de tot l'Estat segons l'Anuari Social de La Caixa


  • Comparteix:

La taxa és de 16'2 nadaons cada mil habitants.

La taxa és de 16'2 nadaons cada mil habitants.

Sant Cugat és la ciutat de tot l'Estat espanyol amb una taxa de natalitat més alta amb 16'2 nadons per cada 1.000 habitants. Així ho posa de manifest l'Anuari Social 2004 que edita cada any la Fundació La Caixa. Per l'alcalde aquesta índex obre enormes expectatives i possibilitats de futur però també reptes importants per adequar l'oferta en equipaments i serveis a la demanda d'aquesta població.

Segons l'Anuari d'Espanya 2004 de La Caixa, Sant Cugat torna a encapçalar el rànquing de ciutats amb més natalitat dels municipis de més de 50.000 habitants de l'Estat Espanyol.

Aquesta dada és 'positiva i esperançadora' per l'alcalde. Lluís Recoder assegura que s'obren grans possibilitats de futur per la ciutat, però, alhora, es plantegen grans reptes que l'administració local ha de saber gestionar pensant en aquestes generacions futures. En aquest sentit ha esmentat el gran esforç inversor en equipaments, educatius i esportius, que exigeix aquesta població tant jove:

Lluis Recoder

És una responsabilitat perquè ens obliga a planificar el futur de la ciutat pensant en les necessitats d'aquests infants i joves.


Segons Recoder, des de fa temps, l'Ajuntament té el motor en marxa per donar resposta a aquesta demanda específica que significa ser la ciutat catalana -també espanyola- amb més natalitat. De fet, Sant Cugat és la tercera ciutat de Catalunya en nombre d'escoles bressol públiques i s'ha reforçat el teixit educatiu per poder donar cobertura a la població susceptible de ser escolaritzada en les etapes, sobretot, de primària. També, considerable, és l'esforç fet per posar al dia els equipaments esportius que han significat una inversió de 23 milions d'euros.

De tota manera, Recoder ha volgut fer esment de les polítiques de Juventut que ara es fa necessari implementar per donar servei a aquest infants que, el dia de demà, seran joves i adolescents. Entre d'altres polítiques ha esmentat l'habitatge públic per a joves que, a través de Promusa, farà possible que d'aquí al final del mandat, un 7% de la població visqui en un pis de promoció municipal:

Lluís Recoder

La realitat ens obligar a intentar mirar de soliconar els problema de la manera que podem que és fer habitatge públic.


Tot i que un 10% de la població de Sant Cugat té menys de 6 anys; un altre 10% en té més de 65, el que obliga, segons Recoder, a donar resposta també a aquest segment de la població, afectat de necessitats específiques com ara en demandes socials i assistencials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.