Cugat.cat i els mitjans locals adherits a La Xarxa, Premi Nacional de Comunicació


Temes relacionats

Les teles i ràdios de La Xarxa celebren el Premi Nacional de Comunicació (23/oct/14)


  • Comparteix:

Cugat.cat i la resta de ràdios i televisions locals que formen La Xarxa han rebut aquest dimecres al Palau de la Generalitat el Premi Nacional de Comunicació en la categoria de comunicació de proximitat, en un acte presidit pel conseller de Presidència, Francesc Homs. En l'entrega del premi, el director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha remarcat en nom de les ràdios la contribució dels mitjans locals en l'enriquiment de la democràcia local, la normalització de la llengua i la vertebració social.

El jurat dels Premis Nacionals de Comunicació ha reconegut les televisions i ràdios locals que integren La Xarxa, entre elles Cugat.cat, per 'la tasca d'apropar la realitat del territori a través de la provisió de continguts de qualitat'. Unes 200 ràdios i televisions locals del país estan adherides a La Xarxa, una estructura de suport a la comunicació de proximitat que serveix de plataforma per coproduir conjuntament continguts de qualitat.

El conseller delegat de La Xarxa, Francesc Pena, ha remarcat que el nexe comú dels mitjans locals és que sempre 'han tirat endavant' en un marc permanent de contenció pressupostària. Pena també ha subratllat que els mitjans locals units elaboren continguts 'de primera divisió'.

Cugat.cat coprodueix amb La Xarxa diversos continguts informatius i d'entreteniment. En ràdio, destaca el magazín 'La Tarda', presentat per tercera temporada consecutiva per Marina Romero des dels estudis de Sant Cugat. En televisió, Cugat.cat aporta continguts informatius i col·labora en programes de divulgació com el concurs 'Pica Lletres', entre d'altres propostes.

En nom de les ràdios locals, el director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha posat en valor la seva contribució en la vertebració de la societat, la normalització de la llengua i l'enriquiment de la democràcia local. També ha destacat La Xarxa com l'aparador perquè els mitjans locals expliquin 'el que es fa a casa nostra'.

Miquel Herrada

Gràcies a La Xarxa ens hem coordinat per treballar plegats com amb 'La Tarda'. Experiències com aquesta demostra que les ràdios tenen bons professionals, altes dosis d'il·lusió i creativitat i sobretot ganes de reivindicar-se.


En representació de les televisions locals, el representant de TAC12, Xavier Abelló, ha remarcat la feina d'aquests mitjans, una tasca que 'ara dóna els seus fruits' amb continguts '100% de servei públic i de proximitat'.

Els premis també han recaigut en els serveis informatius de Catalunya Ràdio, 'El convidat' de TV3, Timeout.cat, el periodista Marc Marginedas, el publicista Enric Pujadas i la desapareguda comunicadora Tatiana Sisquella, amb la menció d'honor.

El conseller de Presidència, Francesc Homs, s'ha congratulat de la feina feta pels mitjans de comunicació del país en un context de crisi cosa que 'demostra la capacitat i compromís d'afrontar els reptes i aprofitar les possibilitats'. Un compromís que, ha dit el conseller, permet mirar el futur amb optimisme assegurant que 'ens en sortirem'.

La Xarxa ha reunit després els mitjans adherits i guardonats en un acte al Museu Frederic Marès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.