Els Amics de la Unesco fan una crida urgent per ajudar als nens de Romania


  • Comparteix:

L'entitat té apadrinats 64 nens de Roman

L'entitat té apadrinats 64 nens de Roman

Els Amics de la Unesco fan una crida urgent als santcugatencs perquè aportin els 12.500 euros necessaris per crear un dispensari i una escola a la localitat romanesa de Roman. L'acció, que s'emmarca en la campanya d'apadrinaments de l'entitat, ha fet un primer enviament de 1.500 euros que dóna més garanties de futur als 64 nens que actualment reben ajuda dels Amics de la Unesco.

Amb col.laboració amb els monjos franciscans de la Fundació Pacea, els Amics de la Unesco continuen treballant per ajudar els nens que tenen apadrinats a Roman. Després d'una primera ajuda de 1.500 euros, el col.lectiu local té l'objectiu de reunir 12.500 euros més per comprar un edifici que faria les funcions de dispensari i una escola pels 64 nens apadrinats.

A més, part de les ajudes es destinaran a la compra d'una furgoneta que serveixi per traslladar els nens i les seves famílies en cas d'urgència mèdica o per fer les seves gestions. La presidenta dels Amics d els Unesco, Montserrat Rumbau, ha recordat, de nou, que la situació d'aquests ciutadans és molt crítica:

Montse Rumbau

Els nens no van al cole perquè no tenen roba d'abric


El projecte també preveu que els pares conreïn les terres del voltant de l'edifici i, així, proveir-se dels seus propis aliments.

Pel que fa Sant Cugat, els Amics de la Unesco tenen previst realitzar, l'onze de juny, un sorteig d'articles de segona mà al Casalet de Valldoreix. Amb la venda dels tiquets del sorteig es pretén aconseguir més fons per aquesta iniciativa solidària:

Montse Rumbau

Sempre està bé organitzar iniciatives com aquesta


Actualment, més de 80.000 persones viuen a la localitat romanesa de Roman. La majoria d'ells en la més extrema pobresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.