Sant Cugat és la segona ciutat metropolitana amb més compostadors


  • Comparteix:

Jordi Abad, membre de l'empresa Sistemes Ambientals, assessora del compostaires

Jordi Abad, membre de l'empresa Sistemes Ambientals, assessora del compostaires

Una vintena de compostaires de tota l'àrea metropolitana de Barcelona ha posat en comú tot un any d'experiències en la 5a edició de la Trobada de compostaires metropolitans, que ha acollit aquest dissabte el Punt Verd de la ciutat. Sant Cugat és el segon municipi metropolità amb més compostadors.

Diversos experts han respost a les preguntes dels assistents i han donat consells pràctics per maximitzar els resultats del compostatge i minimitzar la generació de residus. Com aplicar compost al jardí, mantenir un sòl amb bona salut, crear un sistema biològic integrant insectes i triturar branques amb una maquina especialitzada. Aquests i altres consells han estat el centre de la trobada de compostaires metropolitans.

Aquesta és una iniciativa engegada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l'Agència de Residus amb l'objectiu de fomentar la generació de compost i reduir els residus.

De fet, Sant Cugat és la segona ciutat de l'àrea metropolitana de Barcelona que més compostadors té, segons el membre de l'empresa Sistemes Mediambientals i responsable del projecte, Jordi Abad.

Jordi Abad

Sant Cugat és la segona ciutat amb més compostars del projecte. Ha estat molt destacable l'increment durant l'últim any dels compostadors a la ciutat.


Sistemes Mediambientals s'encarrega de la part pràctica i facilita els compostadors als participants i els assessora. Després del primer any dins el projecte, el participant passa a ser compostaire metropolità i pot mantenir el compostador de forma gratuïta. Es tracta d'una xarxa de col·laboració amb l'objectiu de reduir residus i augmentar el total de compost que es produeix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.