El Grup Catalònia reivindica el compromís amb les persones amb discapacitat


Temes relacionats

Calorosa rebuda per a 'Dreams' de la Fura dels Baus i el Grup Catalònia (27/jun/14)


  • Comparteix:

El Grup Catalònia ha celebrat aquest dijous el seu 25è aniversari reivindicant la seva tasca a l'hora de millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat. Els consellers de Salut i de Benestar Social i Família, Boi Ruiz i Neus Munté, s'han sumat a la festa del Teatre-Auditori i han lloat la feina i el compromís d'aquesta entitat, un exemple de la societat civil mobilitzada que té Catalunya.

Aquesta associació va néixer el 1988 amb l'objectiu d'atendre les persones amb discapacitat intel·lectual, sigui quin sigui el seu grau d'afectació. Actualment gestiona 16 centres d'atenció, un d'ells a Valldoreix (Aspasur), i disposa de 760 professionals especialitzats en l'atenció a aquest col·lectiu. Tot i que els 25 anys els va complir al 2013, l'entitat ha celebrat l'efemèride aquest 2014 a Sant Cugat, en un acte ple d'emotivitat al Teatre-Auditori en què han acudit més de 600 persones.

El Grup Catalònia va créixer de manera exponencial a la dècada dels 90, un auge que va sorprendre la mateixa direcció de l'entitat, que va declarar una fallida tècnica. El 2004 va arribar una nova junta directiva, que va apostar per convertir l'associació en una empresa de caràcter social. En aquest sentit, el president del Patronat del Grup Catalònia, Vicenç Conca, ha assegurat que aquesta transformació ha permès potenciar el vincle amb les persones ateses i millorar-ne la seva atenció.

Vicenç Conca

Parlem d'una empresa que té l'objectiu d'obtenir resultats positius perquè ens permeten fer més coses.


L'apunt més institucional l'han posat els consellers Boi Ruiz i Neus Munté, que han assistit a l'acte per felicitar l'entitat pel seu primer quart de segle. Per la consellera de Benestar Social i Família, el fet que el Grup Catalònia celebri aquesta efemèride demostra que qualsevol crisi humana es pot solucionar si les entitats es bolquen en els problemes socials.

Neus Munté

Amb la vostra empenta ens demostreu que tot moment de crisi es pot salvar.


En una línia molt semblant s'ha expressat el màxim responsable del departament de Salut, que veu en el teixit associatiu català i santcugatenc una gran mobilització, una circumstància que resulta clau a l'hora de convertir un país en capdavanter.

Boi Ruiz

És una satisfacció veure que tenim una societat civil mobilitzada. És el país que tots volem i desitgem.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, també ha assistit a l'acte i ha agraït al Grup Catalònia l'aposta que han fet per la ciutat, on recentment ha presentat l'espectacle 'Dreams' juntament amb la Fura dels Baus. Conesa ha destacat l'aportació que fan les persones amb discapacitat a la vida social del municipi.

Mercè Conesa

Sant Cugat és una ciutat que treballa moltíssim amb tots els col·lectius, també amb les persones amb discapacitat perquè sou indispensables.


L'acte ha posat el punt final amb l'actuació de la Coral del Grup Catalònia i la Coral Inclusiva Sons de Pau de Cerdanyola, que han interpretat la cançó 'Al teu costat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.