Els Mossos dediquen el calendari solidari de 2015 a la lluita contra l'Alzheimer


Temes relacionats

Sant Cugat es converteix en ciutat solidària amb l'Alzheimer (15/set/14)


  • Comparteix:

Membres de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer i dels Mossos d'Esquadra protagonitzen el calendari solidari del cos policial que al 2015 recaptarà fons per la lluita que fa la Confederació Espanyola d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer. La segona edició dels calendaris té un preu de 10 euros i s'ha presentat aquest dijous a la tarda a la Casa de Cultura en un acte amb l'actuació de la soprano Sara Bañeras i el pianista Abraham Espinosa.

L’objectiu del projecte, elaborat conjuntament amb la Federació d’Associacions de familiars de malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC), és potenciar els valors de servei, implicació i proximitat del cos de Mossos d’Esquadra amb la societat, especialment amb els col·lectius més vulnerables.

El calendari està format per 14 fotografies fetes en diversos llocs emblemàtics i comissaries policials de Catalunya, on apareixen agents de diferents unitats de seguretat ciutadana de les nou regions policials juntament amb persones amb Alzheimer.

En el calendari, hi han col·laborat 116 mossos, 86 persones amb Alzheimer i 156 familiars i professionals. Es podrà adquirir per 10 euros a la Casa de Cultura, als centres d'El Corte Inglés i Gros Mercat Cash & Carry Miquel Grup.

L'inspector en cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, Jordi Hosta, considera que socialment són necessàries iniciatives com aquesta que ajuden a millorar la vida d'aquestes persones. Un valor essencial, ha remarcat Hosta, pel cos de policia.

Jordi Hosta

Les persones que col·laboren amb aquestes entitats ens ensenyen que junts podem fer millor la vida d'aquestes persones.



La presidenta de la secció local de l'Associació de Familiars d'Alzheimer, Isabel Martínez, ha agraït que el calendari solidari hagi pensat enguany en els afectats per la patologia i ha recordat la importància de treballar perquè els malalts, malgrat patir l'Alzheimer, no es desvinculin socialment del seu entorn.

Isabel Martínez

És important que el malalt, malgrat la seva malaltia, que no es desvinculi socialment.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha expressat que mai no són suficients les propostes solidàries en temes socials, com les que ja desenvolupa el consistori. De fet, Sant Cugat és ciutat solidària amb l'Alzheimer, tal com es va aprovar en sessió plenària el setembre passat. En aquest sentit, ha elogiat la tasca de l'associació local de malalts d'Alzheimer i ha animat la ciutadania a col·laborar-hi.

Susanna Pellicer

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer fa un gran tasca i, si podeu, ajudeu-los.


Cada fotografia del mes s'acompanya d'altres imatges que mostren el 'making off' del calendari i en les quals apareixen Joan Pera, Jordi Bosch i Clàudia Costas, actors que han volgut donar suport al projecte. El cos de Mossos d'Esquadra també ha elaborat un vídeo que mostra tot el procés de creació del projecte i que es pot veure al canal oficial dels Mossos a YouTube.

Aquest 'making off' es podrà veure a través del codi QR que apareix a l'apartat d'agraïments del calendari. Blanco y Negro Music cedeix la cançó 'Dóna-li a la vida', del cantant i compositor Manu Guix, per al vídeo.

La veu de la soprano Sara Bañeras, acompanyada del piano d'Abraham Espinosa, ha tancat la presentació de l'acte, que ha estat una crida més a la conscienciació social en relació amb la malaltia neurodegenerativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.