Les campanes del Monestir que donen els quarts i les hores no sonen des d'octubre


  • Comparteix:

Imatge de la Penya Regalèssia amb una de les campanes que no sonen / Font: Penya Regalèssia

Imatge de la Penya Regalèssia amb una de les campanes que no sonen / Font: Penya Regalèssia

Les campanes del Monestir que donen les hores i els quarts no sonen des de finals d'octubre per culpa d'una avaria del sistema. La Penya Regalèssia, encarregada de gestionar el manteniment, està a l'espera de poder solucionar la incidència. El problema no afecta les campanes del culte perquè són campanes diferents amb un mecanisme independent.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha explicat a Cugat.cat l'existència dels dos mecanismes diferenciats, entre les campanes que toquen les misses i les que que marquen les hores i els quarts. Blanquer ha especificat que, tradicionalment, han estat els membres de la Penya Regalèssia els responsables del seu manteniment.

Blai Blanquer

Habitualment es cuidava del seu manteniment la Penya Regalèssia i és probable que, per la seva edat, ara no estiguin tan pendents del rellotge.


Blanquer ha ressaltat que aquesta diferenciació entre les campanes del culte i les de les hores amb sistemes i mecanismes independents és habitual a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.