Una dotzena d'obres d'artistes locals completen la iniciativa 'Fem un museu'


  • Comparteix:

Imatge de grup dels participants a 'Fem un museu'

Imatge de grup dels participants a 'Fem un museu'

Una dotzena d'obres de diferents formats i tècniques de 12 artistes locals protagonitzen la segona part de la iniciativa cultural 'Fem un museu', que s'ha inaugurat aquest dimecres al Museu del Monestir. Aquest projecte, anomenat 'Reflexions', neix a partir dels pensaments d'aquests artistes al voltant de la col·laboració que van tenir amb 12 persones amb necessitats especials per fer les il·lustracions d'un conte.

La tècnica d'Educació als Museus de Sant Cugat Helena Minuesa ha explicat que el 'Fem un museu' d'enguany s'ha basat en el conte de la usuària d'ASDI Pili Egea. La primera part es va basar en la col·laboració entre artistes i persones amb necessitats especials per fer-ne les il·lustracions i la segona ha estat la reflexió personal de l'artista al voltant d'aquesta col·laboració. Minuesa ha ressaltat que la iniciativa 'Fem un museu' es reinventa cada any.

Helena Minuesa

Cada any ens reinventem i enguany ens hem basat en el llibre de la Pili Egea, que és usuària d'ASDI, i ha estat un somni perquè era el primer llibre que publicava.


L'artista local Nataly Aros ha expressat que aquesta col·laboració li ha permès adonar-se que no hi ha barreres a l'hora d'expressar-se per mitjà de l'art.

Nataly Aros

L'aprenentatge és gran i aquesta iniciativa ens ensenya que no existeixen barreres a l'hora d'expressar el que sigui per mitjà de l'art.


El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha elogiat la iniciativa 'Fem un museu', que enguany ha arribat a la cinquena edició, perquè afirma que enriqueix tots els participants i s'ha mostrat favorable a la seva continuïtat.

Xavier Escura

Tots plegats en treuen un resultat fantàstic perquè és una iniciativa que enriqueix tothom.


La inauguració ha acollit una seixantena de persones i ha tingut un intercanvi de regals entre els 12 artistes i les 12 persones col·laboradores. Els primers han regalat les il·lustracions originals a quatre mans de la primera part de la iniciativa i han rebut a canvi una fotografia amb la seva parella artística.

La mostra es podrà visitar fins el 30 de novembre al Museu del Monestir. El grup d'artistes està format per Núria Benet, Nataly Aros, Anna Suárez, Carmina del Río, Inés Rojo, Dolores Mayorga, Sílvia López, Carme Parellada, Ingrid de Manuel, Cèlia Serra, Inge Nows i Eva Navarro.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.