L'Ajuntament i els comerços s'uneixen contra la violència masclista


  • Comparteix:

Moment de la presentació del programa

Moment de la presentació del programa

L'Ajuntament i els establiments de les associacions Sant Cugat Comerç i Centre Vila impulsaran conjuntament una campanya de sensibilització i informació contra la violència masclista amb la difusió de la línia d'atenció 900 900 120. La iniciativa, que s'ha presentat aquest dilluns, s'emmarca en la commemoració del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, al voltant del qual s'han organitzat una dotzena d'activitats.

La campanya organitzada per l'Ajuntament i el teixit comercial vol donar a conèixer i promocionar la línia telefònica 900 900 120 de l'Institut Català de les Dones. Aquesta línia gratuïta i d'atenció multilingüe funciona les 24 hores i està pensada per trencar amb l'aïllament que pateixen les persones maltractades.

Aquesta és una de les iniciatives del programa del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que es commemora el 25 de novembre sota el lema 'Obre els ulls contra la violència de gènere'. La dotzena d'activitats programades enguany busquen la presa de consciència davant les situacions de violència de gènere.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat que la sensibilització és una de les tres potes amb les quals es lluita contra la violència de gènere.

Susanna Pellicer

Tenim l'atenció, la sensibilització i la recuperació de les dones i els seus fills que han patit aquest problema.


El programa es desenvoluparà del 25 de novembre al 14 de desembre i tindrà propostes com el concert 'Almas gemelas', que la cantant Luz Casal oferirà al Teatre-Auditori el 28 de novembre. A més, el CPA acollirà el 29 de novembre l'actuació del grup de gospel Esencia Viva.

Les activitats es complementen amb el taller 'Teixim contra la violència' el 25 de novembre al Museu del Tapís Contemporani i l'exposició 'Amor?' de la Diputació de Barcelona, que s'instal·larà al claustró del Monestir del 2 al 14 de desembre. La doctora en psicologia i especialista en dones i envelliment Anna Freixas impartirà la xerrada 'Eternament joves' el 2 de desembre.

La presidenta de Noestasola, Maribel Guillamon, ha destacat el taller 'Teixim contra la violència' com una metàfora de la necessitat de sumar esforços.

Maribel Guillamon

Igual que un tapís està compost per milers de fils, tanta gent necessitem per fer conscienciació i sensibilització sobre el tema de la violència.


Com altres anys, l'Ajuntament ha programat activitats de sensibilització als centres educatius. Està previst que el consistori presenti l'informe anual d'impacte de la violència contra les dones a Sant Cugat el 26 de novembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.