El projecte d'Smart City de Sant Cugat fa un gir social amb tres projectes


  • Comparteix:

El projecte d'Smart City de Sant Cugat fa un gir social amb l'aposta per un Living Lab a la Biblioteca de Volpelleres, una aplicació per a Google Glass i l'entrada de Cugat.cat a la televisió intel·ligent. La ciutat ha presentat aquests tres projectes pioners aquest dimarts a l'Smart City Expo World Congress, que ha aplegat 400 projectes internacionals a la Fira de Barcelona.

Després d'anys fent servir la tecnologia 'smart' per millorar la gestió de la ciutat, Sant Cugat fa un nou pas amb tres projectes d'innovació social i tecnologia aplicada al coneixement i l'accés a la cultura. L'alcaldessa, Mercè Conesa, assegura que Sant Cugat ha aconseguit reduir la despesa pública gràcies a l'aplicació de tecnologia i reivindica la vessant social que han de tenir les 'smart cities'.

Mercè Conesa

Les 'smart cities' no són únicament els serveis bàsics de gestió urbana d'una ciutat, com la gestió de l'enllumentat i la recollida de residus, sinó començar a pensar en la necessitat de le persones de millorar l'accés a la cultura i a la informació.


El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha destacat l'aposta constant de Sant Cugat per convertir-se en una ciutat intel·ligent.

Jordi Puigneró

Sant Cugat va ser la primera ciutat de Catalunya que va fer una aposta per les 'smart cities' i ara està prou madura per fer un pas més i apostar pels serveis culturals i socials.


Sant Cugat ha presentat tres projectes que impulsen nous accessos al coneixement:

- Library Living Lab: Situat a la biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori, serà un laboratori conjunt amb participació de l'administració local, el Centre de Visió per Computador i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Aquest 'living lab' permetrà avançar en la recerca de noves maneres d'accedir als documents físics i digitals.

- App Google Glass: Sant Cugat serà la primera ciutat de l'Estat espanyol amb una aplicació específica per a Google Glass. La desenvoluparà l'empresa Soft For You i servirà per potenciar l'experiència ciutadana i turística dels futurs usuaris d'aquesta tecnologia.

- Cugat.cat a l'Smart TV: L'aplicació per a Smart TV de Cugat.cat serà la primera d'un mitjà local a tot el país. El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha explicat que aquesta aplicació permet adaptar-se als nous hàbits de consum audiovisual a través de les televisors intel·ligents i arribar a nous públics.

Miquel Herrada

L'aplicació de Cugat.cat per a Smart TV té l'objectiu de fer més accessible el nostre contingut a la ciutadania. Volem que el 100% de santcugatencs tinguin interés en l'actualitat local tinguin una nova plataforma per arribar als nostres continguts. Teníem el diari electrònic, a la web, a les aplicacions mòbils, a la ràdio i ara fem el salt al televisor de casa.


Aquesta és la quarta vegada que Sant Cugat participa a l'Smart City Expo World Congress, que enguany reuneix els projectes de 400 ciutats de tot el món.

Els projectes previs de tecnologia 'smart city' aplicats per l'Ajuntament a la ciutat inclouen el primer carrer intel·ligent, els passos de vianants intel·ligents i la gestió de l'enllumenat i la recollida de residus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.