Sant Cugat commemorarà els 25 anys de la Convenció dels Drets dels Infants


  • Comparteix:

Fragment del cartell de commemoració / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Fragment del cartell de commemoració / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat commemorarà els 25 anys de l'aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants (CDI) per part de la Unicef amb una encesa de llums al voltant del Teatre-Auditori aquest divendres. La proposta també inclou una visita a una exposició sobre els drets dels infants ubicada a la Biblioteca Gabriel Ferrater, una lectura i una xocolatada.

La CDI va aprovar-se el 1989 i és el primer instrument internacional que reconeix els infants com a agents socials i com a titulars actius dels drets. Per commemorar els 25 anys del text, l'Ajuntament ha preparat un programa d'activitats que s'allargarà diversos dies. Aquest dijous el Consell d'Infants de la ciutat participarà en la constitució del Consell dels Infants de Catalunya, en un acte que tindrà lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona. Els estudiants santcugatencs Álvaro García i Cristina Álvarez representaran la ciutat en la constitució de l'ens, al costat de 41 nens i nenes de 23 municipis catalans.

Aquest divendres es commemorarà l'aprovació de la CDI per part de la Unicef amb una encesa de llums a dos quarts de set del vespre a l'entorn del Teatre-Auditori. A més, la Biblioteca Gabriel Ferrater acollirà una exposició sobre els drets dels infants i el Cafè Auditori oferirà una xocolatada. En aquest espai també es durà a terme una lectura de fragments relacionats amb els drets dels més petits, que anirà a càrrec del Consell dels Infants i el Consell dels Joves 13-16 de la ciutat.

El programa d'actes relacionats amb la infància no s'acaba aquí. Dijous de la setmana vinent es presentarà el Pla Local d'Infància i Adolescència al Consell Escolar Municipal i el 10 de desembre tindrà lloc al Casal de Torreblanca un col·loqui sobre els drets dels infants organitzat per l'Institut de la Infància. Finalment, el 15 de desembre s'aprovarà al ple municipal el Pla Local d'Infància i Adolescència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.