Endesa instal·la mesures de protecció al cablejat per a les aus de Collserola


  • Comparteix:

Endesa ha instal·lat al cablejat de Collserola mecanismes de protecció per a les aus / Foto: Endesa

Endesa ha instal·lat al cablejat de Collserola mecanismes de protecció per a les aus / Foto: Endesa

L'empresa elèctrica Endesa ha instal·lat 230 dispositius de protecció per a les aus a una línia d'alta tensió que creua el Parc de Collserola. Aquests elements són cintes de neoprè en forma d'X que pengen del cablejat, i es mouen amb el vent.

Al Parc de Collserola resideixen un gran nombre d'exemplars d'ocells, entre els quals destaquen especialment el rossinyol del Japó i el pit-roig, així com altres aus que migren durant la primavera i la tardor, fent del parc una zona de pas.

Endesa ha instal·lat aquestes cintes de neoprè, que pengen del cablejat cada 10 metres i que confonen i dissuadeixen a les aus més petites, ja que amb el moviment del vent es poden confondre amb rapinyaires. Amb aquesta mesura es pretén la preservació de les espècies i millorar la seva convivència.

La intervenció cobreix un tram de 2,2 quilòmetres d'una línia d'alta tensió que creua el Parc Natural a una zona propera a l'autopista C-16, entre els Jardins El Faig i la Masia Can Portell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.