Un estudiant d'Esade, finalista en els World Smart Cities Awards


  • Comparteix:

Alfono Zamarro ha ideat una xarxa de 'drones' per ajudar els serveis d'emergències / Foto: Esade

Alfono Zamarro ha ideat una xarxa de 'drones' per ajudar els serveis d'emergències / Foto: Esade

Un alumne del Grau de Direcció d'Empreses-BBA d'Esade a Sant Cugat, Alfonso Zamarro, ha quedat finalista a la quarta edició dels World Smart Cities Awards. Zamarro ha obtingut el 'Premi Adecco a la idea més brillant' per haver dissenyat una xarxa de 'drones' per a emergències mèdiques.

DEA Drones, la idea de l'estudiant del campus de Sant Cugat, va sorgir inicialment com una proposta de projecte de negoci per al treball de fi de grau. En un principi, es va oferir un servei mitjançant una xarxa de 'drones' equipats amb desfibril·ladors per atendre persones que pateixen una aturada cardíaca a la ciutat de Barcelona.

L'equip cofundat pel professor d'Esade Jordi Guasch, tutor del projecte, ha donat a conèixer la seva proposta en el marc del Smart City Expo World Congress que se celebra aquests dies a Barcelona.

Abans d'iniciar el projecte, aquest equip va investigar sobre els problemes dels serveis d'emergències de Barcelona SEM 112, el seu funcionament intern i com seria el seu treball amb el servei de drones.

Amb DEA Drones es pretén que els metges del SEM puguin veure el que està passant i a l'accidentat, ja que fins ara només disposen de la informació que la persona que truca els proporciona.

Els 'drones' estaran equipats amb càmeres d'alta definició convertint-se en els ulls del metge un minut després d'estar parlant per telèfon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.