'Morir de dia' porta la història de la generació desenganyada de la Transició


  • Comparteix:

'Morir de dia' porta la Transició retratada a partir de les drogues

'Morir de dia' porta la Transició retratada a partir de les drogues

El documental 'Morir de dia', codirigit per la col·laboradora de Cugat.cat, Laia Manresa, porta a la pantalla la història de l'oblidada contracultura catalana, una generació que va trobar en la heroïna la sortida a una democràcia que no s'estava produint. La pel·lícula es projectarà aquest dimecres a la Casa de Cultura a dos quarts de vuit i s'emmarca en la 22a Mostra Internacional de Films de Dones, integrada en la programació de la XCCP.

Les vides de Juanjo Voltas, Pepe Sales, Mercè Pastor i Pau Malvido, reconstruïdes a partir de testimonis i documents, són les quatre històries protagonistes de 'Morir de dia'. Amb el film, els directors, Laia Manresa i Sergi Dies, han volgut mostrar la contracultura catalana, un moviment semblant a 'La movida' madrilenya, i que ha quedat marginada i poc dignificada.

La cinta retrata la Barcelona marginal dels anys 70 i 80 i mostra com la gent de classe mitjana o alta i polititzada va contribuir a l'entrada de la heroïna a la ciutat davant del sentiment d'engany que van sentir amb la Transició. D'aquesta manera, la cinta dignifica la memòria de les víctimes i supervivents que van usar les drogues com a evasió d'un món on la Transició no portava la democràcia esperada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.