L'Esquerra Independentista recaptarà fons per a lluita de la PAH de Rubí


Temes relacionats

La CUP critica el silenci de l'Ajuntament en el desallotjament de la PAH de Rubí (13/nov/14)

Dos membres de la PAH de Rubí denuncien els Mossos pel desallotjament (14/nov/14)

Denunciada per 'manca de respecte' als Mossos en una protesta de la PAH (12/nov/14)

ICV demanarà explicacions a la Generalitat pel desallotjament de la PAH (12/nov/14)


  • Comparteix:

Els Mossos van desallotjar la PAH dilluns de la setmana passada

Els Mossos van desallotjar la PAH dilluns de la setmana passada

L'Esquerra Independentista ha organitzat una taula rodona i un sopar popular aquest divendres, a partir de les vuit del vespre, al Casal Popular la Guitza en benefici de la PAH de Rubí, que porta gairebé dos mesos acampada davant l'oficina de Catalunya Caixa del carrer de Villà. L'acte reunirà membres de la PAH de Sant Cugat i la PAH de Rubí, que dilluns de la setmana passada va ser desallotjada pels Mossos per ocupar la seu de CatalunyaCaixa a l'avinguda de Torreblanca.

La CUP, Arran, La Guitza i Endavant organitzen aquest acte per recollir fons que aniran destinats a la lluita de la PAH de Rubí, que diumenge complirà dos mesos concentrada davant la sucursal de Catalunya Caixa del carrer de Villà. La iniciativa de l'Esquerra Iindependentista arriba després del desallotjament de 13 membres de l'entitat per part dels antiavalots per ocupar la seu del banc a l'avinguda de Torreblanca. Durant el desallotjament van produir-se cinc ferits lleus per contusions i atacs d'ansietat.

Després dels fets van tenir lloc les reaccions. L'actuació dels Mossos va portar dos membres de la PAH de Rubí a presentar denúncies contra el cos de seguretat per les lesions patides durant el desallotjament. D'altra banda, el grup parlamentari d'ICV ha dit que demanarà explicacions a la Generalitat i la CUP ha intentat -sense èxit- al ple passat entrar una moció d'urgència en suport a la lluita de la PAH de Rubí i per la retirada immediata de les sancions imposades.

No obstant això, l'entitat va intervenir al ple -a la sessió de precs i preguntes- per visibilitzar la problemàtica que arrossega i lamentar les multes que ha rebut de la Policia Local per ocupació de la via pública. L'entitat manté l'acampada al carrer de Villà per demanar la dació en pagament per a una vintena de famílies de Rubí.

L'Associació de Veïns Centre-Estació també ha exigit una solució immediata al conflicte i ha demanat la col·laboració entre els consistoris de Rubí i Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.