GKT Studios crea l''app' 'Guaita Kina Tribu' per aprendre història catalana


  • Comparteix:

Imatge d'alguns dels personatges d'aquesta aplicació / Foto: GKT Studios

Imatge d'alguns dels personatges d'aquesta aplicació / Foto: GKT Studios

L'empresa tecnològica local GKT Studios s'ha inspirat en l'obra de l'escriptor santcugatenc Víctor Alexandre 'Trifulkes de la Katalana Tribu' per crear l'aplicació educativa per a dispositius d'Apple 'Guaita Kina Tribu'. Aquesta 'app', de moment només disponible per a iPad, té per objectiu despertar la curiositat sobre la història de Catalunya als infants de quatre a nou anys per mitjà de minijocs que s'aniran ampliant amb successives actualitzacions.

Aquesta aplicació presenta reptes didàctics adaptats als infants amb la intenció que aprenguin al mateix temps que juguen. Per fer-ho, GKT Studios ha creat un imaginari de personatges històrics representats per animals que faran de guia al llarg de tot el joc.

La directora creativa de GKT Studios, Núria Díaz, ha explicat que la idea inicial va sorgir en veure l'obra 'Trifulkes de la Katalana Tribu' d'Alexandre i que, després d'unes proves, han comprovat que l'aplicació és adient per a infants de fins els nou anys.

Núria Díaz

Vam pensar que podríem fer una aplicació sobre la història de Catalunya per despertar la curiositat dels nens des dels quatre fins els nou anys.


'Guaita Kina Tribu' està pensada com una saga en què s'aniran ampliant episodis periòdicament. En el primer capítol, 'Les 4 Barres', el personatge que guia els infants és en Guifré el Pilós, un goril·la molt simpàtic que el jugador interpretarà com un líder divertit i protector de la seva tribu. L'objectiu final d'aquest joc és trobar l'escut que representi Catalunya.

Els capítols comencen al segle IX amb Guifré el Pilós i s'allargaran fins al 1714 amb el Duc de Berwick i Antoni de Villarroel, passant per altres personatges històrics com Jaume I i els Reis Catòlics.

A mesura que es vagi endinsant en el joc, l'infant anirà assolint diferents nivells de dificultat a la vegada que desenvolupa les capacitats motrius, d'exploració i experimentació amb les formes, els números, les seqüències, la introducció a les llengües estrangeres, i els colors.

Aquesta 'app', la primera de GKT Studios, està disponible en català, castellà, anglès i japonès, fet que permetrà, segons els seus responsables, la internacionalització del català i la projecció internacional de la història de Catalunya. Actualment està disponible només per l'iPad i properament ho estarà també per iPhone, tots dos amb el sistema operatiu iOS dels aparells mòbils d'Apple.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.