Sant Cugat tindrà 11 punts de recollida del Gran Recapte de 2014


Temes relacionats

La ciutat aporta al Gran Recapte unes 70 tones d'aliments ( 1/des/13)

El Gran Recapte engega motors amb un bon ritme de donacions (29/nov/13)


  • Comparteix:

Imatge del Gran Recapte de l'any passat a la ciutat

Imatge del Gran Recapte de l'any passat a la ciutat

Sant Cugat tindrà 11 punts de recollida d'aliments de la sisena edició del Gran Recapte que, a la ciutat, es destinarà a Càritas i al Centre Sant Medir. La iniciativa, organitzada pel Banc dels Aliments, tindrà lloc divendres i dissabte que ve amb l'objectiu de recollir tres milions de quilos d'aliments a tot Catalunya, principalment oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Es podrà col·laborar al mercat de Torreblanca, als supermercats de Mercadona i Condis, a Veritas, Opencor i Lidl, que estaran coberts per més de 200 voluntaris.

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades rebin ajuda alimentària i també serveix per sensibilitzar la població sobre la problemàtica que pateix aquest sector, que arran de la crisi s'ha incrementat. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

El Gran Recapte d'Aliments al 2013 va recollir 3.634.000 quilos en més de 1.900 punts de recollida i va rebre l'ajuda de 20.000 voluntaris. A Sant Cugat se'n van recollir 70.000 quilos. La fita per a l'edició del 2014 a tot el país és tornar a superar els 3.000.000 quilos gràcies a la col·laboració de 20.000 voluntaris.

Al Vallès Occidental l'objectiu és aconseguir 282.000 quilos sense comptar Sabadell i Terrassa, que són les necessitats que tindran els dos propers mesos les persones beneficiàries d'aquestes ajudes. Aquesta fita es tradueix en aconseguir uns 20 quilos per beneficiari amb aquesta campanya.

La iniciativa solidària començarà divendres que ve a partir de les quatre de la tarda fins les les nou del vespre i l'endemà dissabte, de deu del matí a nou del vespre. A Sant Cugat, es podrà col·laborar al mercat de Torreblanca, als tres supermercats Mercadona, als quatre de Condis, a Veritas, Opencor i al Lidl, que estaran coberts per més de 200 voluntaris.

El delegat del Vallès Occidental del Banc dels Aliments, Miquel Àngel Rodríguez, s'ha mostrat convençut de l'èxit d'aquesta campanya de recollida d'aliments pel fet que la gent és conscient que moltes persones ho passen malament.

Miquel Àngel Rodrígu

Jo estic convençut que la gent s'abocarà amb el Gran Recapte perquè tothom té un amic o un conegut que ho està passant malament.


Rodríguez ha explicat que els aliments recollits a la ciutat es destinaran a la secció local de Càritas i el Centre Sant Medir, però ha advertit que si cal es pot redistribuir una part en algun altre punt que tingui necessitat.

Enguany és la primera vegada que el Gran Recapte es fa també a tot l'Estat espanyol, després de l'èxit de les cinc edicions organitzades pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya. El Gran Recapte calcula que actualment un 20% de la població catalana viu en situació de pobresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.