Neix un servei per ajudar els que no poden pagar la hipoteca a Sant Cugat


  • Comparteix:

Sant Cugat compta amb un nou servei per atendre les famílies que tenen problemes per afrontar els deutes hipotecaris. L'objectiu del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH) és establir una acció coordinada i un model i circuits únics de mediació. El SIDH estarà ubicat a l'Oficinal Local d'Habitatge i es podrà accedir a través dels Serveis Socials i l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. L'Ajuntament oferirà la prestació en col·laboració de la Diputació de Barcelona, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Terrassa.

Funcionament del SIDH de Sant Cugat
El SIDH està ubicat a l'Oficina Local d'Habitatge, al carrer d'Elies Rogent, 10. S'hi pot accedir a través dels serveis socials i també des de l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.

Les famílies que es derivin al SIDH, una vegada feta la comprovació de les condicions d'accés - ser propietaris d'un únic habitatge que s'utilitzi com a habitatge principal i no poder afrontar el pagament de la hipoteca - són entrevistades per la persona lletrada especialitzada, que fa una proposta de modificació de les condicions del deute. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat financera corresponent.

El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha manifestat que gràcies a la posada en marxa d'aquest servei, s'avança cap a una millor atenció a les persones.

Raül Grangé

Aquest servei esdevé molt important a Sant Cugat perquè sobretot aquesta problemàtica està afectant a famílies que no han estat mai usuàries dels serveis socials.


El diputat de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, ha assenyalat que aquest servei permetrà afrontar millor les situacions de deute de l'habitatge per part de les famílies.

Josep Oliva

El SIDH és un servei complementari al que ja ofereix Ofideute des de la Generalitat. Vol ser un servei basat en la intermediació bancària i el plus és que ara el fem pròxim al territori.


El director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt, també ha destacat que el SIDH ofereix una interlocució única amb les entitats financeres en benefici de les famílies.

Jaume Fornt

Aquest acord permet aproximar al territori el servei i incorporar un expert en el tema que doni suport a les famílies.


Fornt ha afegit que en el darrer any aquest servei ha significat la resolució per mutu acord de 707 casos a Catalunya repartits entre refinançament de la hipoteca, dacions en pagament amb condonació del deute residual amb lloguers a més baix preu i quites.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.