Un grup de veïns impulsarà una associació per combatre el soroll al centre


Temes relacionats

La brigada trasllada jocs d'un parc infantil de la Rambla del Celler a petició de veïns (25/nov/14)

Els bars de la plaça Augusta veuen bé una reordenació de terrasses menys restrictiva ( 5/nov/14)

Els bars de la plaça Augusta reuneixen 1.800 firmes contra el 'decret de terrasses' ( 4/nov/14)

Els restauradors i l'Ajuntament pacten tancar 30 minuts abans les terrasses (30/set/14)

Les terrasses hauran de tancar abans a l'espera de revisar el Pacte per la Nit (25/set/14)

Queixes veïnals pel soroll i l'incivisme al bar La Bohèmia les nits de cap de setmana (12/mar/14)


  • Comparteix:

Alguns dels veïns de davant dels parcs demanen més espai entre les seves façanes i les zones infantils

Alguns dels veïns de davant dels parcs demanen més espai entre les seves façanes i les zones infantils

Una quarantena de veïns de la Rambla del Celler, la plaça d'Octavià, la zona de Torreblanca i la plaça d'Augusta es constituirà en una associació per promoure una descentralització de l'activitat econòmica, comercial i social de Sant Cugat, una mesura amb què confien reduir l'impacte del soroll al centre. El col·lectiu, que ja actua amb el nom de Grup de Veïns contra el Soroll, també reclama allunyar els parcs infantils de les façanes dels edificis i que els autobusos apaguin el motor quan estiguin estacionats.

Segons han explicat a Cugat.cat veïns implicats en el procés, aquesta associació es constituirà formalment en les properes dues o tres setmanes. Són 40 santcugatencs que alerten que la qualitat de vida dels veïns del centre ha patit una degradació en els últims anys. La causa, diuen, és el soroll provocat per l'aglomeració d'activitats en aquesta zona. És per això que el seu principal reclam és una descentralització de l'activitat econòmica, comercial i d'oci que impliqui tots els barris i districtes.

Els concerts nocturns, la concentració de persones a les terrasses, la contaminació dels autobusos que estan estacionats sense apagar el motor i els parcs infantils propers a les façanes dels habitatges són les preocupacions d'aquest col·lectiu. La proposta de la futura associació passa per concedir menys llicències de comerços al centre en favor de Valldoreix i els districtes. De la matexa manera, reclama que els concerts es reparteixin per tot Sant Cugat. En el cas del bus, alerten que molts d'ells estacionen sense apagar el motor abans de començar el seu recorregut, fet que implica més contaminació i més consum.

Entre aquests veïns hi ha, per exemple, el grup d'habitants que es van queixar pel soroll del parc infantil ubicat al costat de la rotonda de la Rambla del Celler. Tal com va avançar Cugat.cat, la brigada d'obres va retirar part del mobiliari per reduir l'impacte acústic de la zona. Segons alguns veïns, la intenció és redissenyar el parc perquè sigui més petit i es trobi més allunyat dels edificis d'habitatges.

Aquests habitants insisteixen que no estan en contra dels parcs infantils però demanen a l'Ajuntament que la ubicació sigui més 'racional'. En aquesta línia, proposen que aquestes zones d'esbarjo se situïn més lluny dels edificis residencials per garantir el descans dels veïns. Tampoc no veuen malament que se celebrin concerts o activitats a l'aire lliure, però demanen que s'ubiquin a diversos llocs, no només al centre.

El Grup de Veïns contra el Soroll ja ha tingut diverses reunions amb l'equip de govern, del qual ha valorat 'la postura dialogant'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.