La diagnosi de la situació de les persones discapacitades posa deures a Sant Cugat


  • Comparteix:

La diagnosi de la situació actual de les persones amb discapacitat elaborat per la Diputació i l'Ajuntament conclou que la ciutat necessita planificar els recursos de cara al futur i continuar treballant de forma transversal per aconseguir la inclusió social al municipi. L'estudi, presentat aquest dimecres, posa de relleu algunes mancances i necessitats com una escola d'educació especial, la inserció de persones amb discapacitat en empreses, l'atenció a l'envelliment, l'ampliació dels recursos de lleure i trobada i la millora de l'accessibilitat universal.

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitats, l'Ajuntament ha presentat aquest document de 250 pàgines que analitza els punts forts i els punts febles de la inclusió social de les persones discapacitades a la ciutat. L'objectiu d'aquesta diagnosi encarregada a la Diputació és fer evident la necessitat de recursos per atendre aquest col·lectiu.

El diputat de Benestar Social de la Diputació, Josep Oliva, creu que és necessari treballar de forma transversal i amb col·laboració entre les administracions i les entitats.

Joan Oliva

La millora de condicions de vida de les persones amb discapacitats ha de ser transversal. Cal un entorn de normalització i convivència.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, assegura que els resultats de la diagnosi serveixen per tenir més força a l'hora de demanar més recursos.

Susanna Pellicer

Sant Cugat seguirà treballant per ser una ciutat inclusiva. Tenim molta feina feta però també molta feina per fer.


L'estudi està dividit en diferents eixos:

- Ocupació: Sant Cugat té una dotació adequada de centres ocupacionals, però fa falta incorporar persones discapacitades en el mercat laboral.

- Habitatge: Hi ha dues llars-residència i dues residències, però es necessiten places d'habitatge per a persones amb discapacitats d'edat avançada.

- Educació: Destaca la necessitat d'una escola d'educació especial.

- Cultura, esports i lleure: Hi ha bona oferta però existeix una manca de difusió adequada i cal més oferta per a la franja infantil.

- Accessibilitat, transport i mobilitat: Gestaca la targeta especial d'aparcament però caldria augmentar el servei de taxi adaptat i l'accessibilitat universal.

Per millorar la difusió dels recursos existents, l'Ajuntament ha presentat també una guia de recursos i entitats per a persones amb discapacitat.

A Sant Cugat hi ha més de 2.600 persones amb discapacitat, que representen un 3% de la població. La ciutat disposa de recursos públics i entitats que ofereixen serveis en atenció social, ocupació, habitatge, esport, lleure, accessibilitat i suport familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.