Sant Cugat ret un emotiu homenatge a la Penya Regalèssia


Temes relacionats

Els membres de la Penya Regalèssia ja són Fills predilectes de Sant Cugat (21/oct/14)

Tots els membres de la Penya Regalèssia seran Fills predilectes de Sant Cugat (14/oct/14)

Els 75 anys dels Amics dels Veterans i la Penya Regalèssia, al SAF ( 9/oct/14)


  • Comparteix:

Els membres de la Penya Regalèssia han rebut aquest dimecres el diploma que els acredita com a Fills Predilectes de Sant Cugat en un acte ple d'emotivitat i records al Teatre-Auditori. Els 17 membres actuals de la colla i els familiars de la resta, a títol pòstum, han rebut les distincions per la promoció del patrimoni local davant d'un públic entregat que els ha ofert una ovació de gala.

Un a un, els 'regalèssius' han pujat a l'escenari cridats pel seu nom complet i també pel pseudònim amb el qual se'ls va batejar en la seva entrada a la Penya. Allà, han recollit el diploma que els acredita amb aquesta distinció, un dels màxims reconeixements que atorga Sant Cugat als seus ciutadans.

Anècdotes d'aquesta ja emblemàtica colla d'amics, que enguany ha celebrat el 75è aniversari, han sortit a la llum de la mà del documental produït per Cugat.cat i també gràcies al membre Gabriel Moreras, que ha fet un parlament en nom de tot el grup. Moreras ha destacat el seu compromís de la colla pel patrimoni local però sobretot els llaços d'amistat que han sobreviscut al pas del temps.

També ha tingut paraules d'agraïment a les dones dels 'regalèssius', fonamentals a l'hora de mantenir la cohesió del grup.

Gabriel Moreras

Des dels inicis de la Penya vosaltres heu fet de component aglutinador.


L'emotivitat també ha arribat de la mà de les presentadores de l'acte, Laura Grau i Blanca Garrell, que són nétes de membres de la Penya i han viscut en primera línia el reconeixement als seus avis. Els diplomes han estat entregats pels portaveus dels diferents grups municipals i l'alcaldessa. Durant la seva intervenció, Mercè Conesa ha lloat la trajectòria de tots els membres d'aquest grup, indispensables a l'hora de preservar la personalitat i les tradicions d'una ciutat que a poc a poc creix i evoluciona.

Mercè Conesa

Heu estat al capdavant d'aquesta lluita per mantenir les tradicions i la identitat.


Un dels punts culminants ha arribat amb la cantada de l'himne de la Penya Regalèssia a càrrec dels 17 membres actuals, una actuació espontània que ha arrencat els aplaudiments més intensos del públic.

La cultura popular també s'ha sumat a la festa de la mà dels Bastoners de Sant Cugat, el Grup Mediterrània i la Coral la Lira. Els primers han protagonitzat una ballada que va recuperar, precisament, la Penya Regalèssia fa uns anys, 'La Mongetera'. El Mediterrània, de la seva banda, ha ofert dues de les danses del seu primer espectacle de creació pròpia, 'Quadrigènia', que es va presentar durant la darrera Festa Major. La Lira ha estat l'encarregada de tancar l'acte amb un repertori de cançons tradicionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.