Els Mossos desarticulen un grup de lladres que havia actuat a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els investigadors van localitzar joies, telèfons, rellotges, bosses de mà i roba de marca / Foto: Mossos d'Esquadra

Els investigadors van localitzar joies, telèfons, rellotges, bosses de mà i roba de marca / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup criminal que robava amb força a domicilis de tot Catalunya. L'operatiu policial ha permès la detenció de quatre homes veïns de Barcelona als quals se'ls atribueix fins ara sis robatoris. Tres dels integrants van ser detinguts 'in fraganti' a Sant Cugat la setmana passada.

El desmantellament del grup, al qual se li imputen sis robatoris amb força al Vallès, el Maresme i la Selva, ha estat possible gràcies a la informació que van facilitar les víctimes d'alguns robatoris. Els fets es remunten al 26 de novembre quan a Sant Cugat un testimoni va observar com sortien tres persones d'un vehicle amb actitud vigilant i saltaven la tanca d'accés a una casa propera on haurien acabat robant. El testimoni va trucar als Mossos i va facilitar la matricula del vehicle amb el qual haurien marxat i la descripció física dels homes.

Al marge d'aquest fet, el mateix dia es va denunciar un robatori amb força en un altre domicili de Sant Cugat. En aquest cas, la víctima recordava que pocs dies abans havia vist un vehicle amb tres homes, la qual cosa li va semblar estranya i va decidir apuntar la matrícula. El vehicle era el mateix que s'hauria utilitzat en el robatori anterior i la descripció de les persones també corresponia amb els presumptes lladres. Les imatges de les càmeres de seguretat de casa de la víctima van corroborar el seu testimoni.

Les tasques d'investigació dutes a terme pels Mossos van permetre identificar el conductor dels vehicles. Els investigadors van iniciar un seguiment d'aquesta persona, la qual anava acompanyat de dos homes més, un d'ells el seu germà, que ja havia estat detingut el 25 de setembre a Sant Cugat en relació a un robatori amb força.

Desenvolupament de la investigació
Dimecres de la setmana passada, els agents van muntar un dispositiu de paisà després de saber que el vehicle sospitós es podia trobar a Sant Cugat. Els Mossos van localitzar-lo estacionat en un carrer del municipi on també hi havia un dels tres homes vigilant davant d'un domicili. Va ser en aquell moment quan els investigadors van detenir-lo a ell i a dos homes més que, alertats per aquest, intentaven fugir saltant a la parcel·la del costat.

A la ciutat, se'ls imputen dos robatoris consumats i un tercer 'in fraganti'. El cap de la Unitat d'Investigació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Rubí, Óscar Fernández, ha agraït la col·laboració ciutadana que ha permès atrapar els lladres i ha explicat que a Sant Cugat buscaven cases en zones residencials on poder robar objectes de valor.

Óscar Fernández

Normalment triaven cases als quatre vents en urbanitzacions d'alt 'standing' que per l'aparença externa donessin a entrendre que podien contenir objectes de valor.


La investigació posterior va permetre determinar la existència d'una quarta persona implicada en els fets que ràpidament va ser localitzada i detinguda en el domicili que compartien aquestes persones a Barcelona. En l'escorcoll es van localitzar diverses joies amagades entre la roba del detingut les quals havien estat sostretes del domicili d'Arenys de Mar. A l'interior del pis que compartien els quatre homes, els investigadors van localitzar joies, telèfons mòbils, rellotges, bosses de mà i roba de diferents marques comercials. Els detinguts van passar a disposició judicial la setmana passada i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.