Més de 200 persones acompanyen el Via Crucis pels carrers del centre


  • Comparteix:

El Crist va desfilar per la rambla Ribatallada

El Crist va desfilar per la rambla Ribatallada

Més de 200 persones han recorregut els carrers més cèntrics de la ciutat en el Via Crucis de Divendres Sant, encapçalat per un Crist Agonitzant acabat de restaurar. La processó d'aquest any ha recuperat el tradicional recorregut pels carrers Major, Sabadell, Plana de l'Hospital i Plaça d'Octavià, aprofitant que ara són de vianants.

L'organització ha fet una valoració molt positiva de la participació, que ha estat superior a la d'altres anys. Això ha estat gràcies al nou recorregut del Via Crucis, que ha dut la processó al carrer i l'ha apropat més als santcugatencs que quan es celebrava a l'interior dels Jardins del Monestir. És per això que espera donar continuïtat a aquest recorregut tradicional en el Via Crucis dels propers anys.

Una novetat que ha estat molt ben acollida pels participants.

santcugatencs

Estem contents que s'hagi recuperat el recorregut del Via Crucis pels carrers del centre, és una tradició que no s'hauria de perdre.


El Crist Agonitzant acabat de restaurar és una obra de l'artista Robet de Vasconcel. Com explica el membre del grup portants de la Santa Creu, Pere Pahisa, ja feia temps que els santugatencs demanaven que aquest Crist sortís al carrer.

Pere Pahisa

Ja fa temps que se'ns demana que treiem el Crist Agonitzant.


El Crist, que estava en molt males condicions, s'ha vernissat de nou amb un vernís menys brillant i que li dóna un aspecte més natural, i s'ha revestit amb una ànima de ferro a l'interior, que permetrà que la seva estructura sigui més resistent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.