Veïns i Ajuntament acosten posicions en el Pla de Millora de la Floresta


Temes relacionats

Veïns de la Floresta denuncien que el projecte d'asfaltat licitat no és l'acordat (15/oct/14)

Gener del 2015: inici de les obres del Pla de Millora de la Floresta ( 4/set/14)

Els treballs del Pla de Millora Urbana de la Floresta començaran a la tardor (29/jul/14)

El Pla de Millora de la Floresta s'obrirà al carrer de Margarit i l'avinguda Pere Planas (27/mai/14)

El Pla d'asfaltat de la Floresta s'iniciarà a principis d'estiu del 2014 ( 7/des/13)


  • Comparteix:

Els veïns miren el projecte del Pla de Millora

Els veïns miren el projecte del Pla de Millora

Les entitats veïnals i el consistori retallen distàncies sobre el desenvolupament del Pla de Millora Urbana de la Floresta, que començarà l'asfaltat de tots els carrers durant el primer trimestre de 2015. Al consell de barri extraordinari d'aquest dimarts, l'equip de govern ha exposat els plànols del pla i ha anunciat la validació del projecte amb els veïns i la creació d'una comissió de seguiment. La segona fase del pla abordarà els passatges, places i accessos al Parc de Collserola.

El pla té previst actuar en el 80% dels carrers pendents de pavimentar amb un pressupost de 2'4 milions d'euros a càrrec de l'Ajuntament, que executarà l'empresa Romero Gamero SAU. Així, al primer trimestre de l'any vinent s'inicien els treballs per cobrir tots els carrers de terra del districte, una actuació que continuarà amb una segona fase en què s'abordaran les escales, places, passatges i accessos al Parc de Collserola. Aquesta segona part tindrà, igual que la primera fase, un procés de participació ciutadana. La pavimentació es farà a 41 carrers en una previsió d'execució que s'allargarà fins als 10 mesos.

És una actuació que ha estat motiu de polèmica durant els últims mesos entre els veïns i l'Ajuntament. L'Associació de Veïns i Propietaris de la Floresta i La Floresta Parla van assegurar a l'octubre que l'Ajuntament havia licitat un projecte de millora que no corresponia amb el qual va acordar-se amb els veïns. Ara, però, la situació s'ha reconduït arran d'una reunió entre les dues parts la setmana passada.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, ha anunciat que els plànols del projecte, a banda de publicar-se a Santcugat.cat, també es poden veure al Centre Cívic del districte. Casajoana també ha garantit que el redactat del projecte executiu passarà pels veïns abans de validar-lo i que es crearà una comissió de seguiment de les obres amb veïns voluntaris. Un clima d'entesa que ha valorat Casajoana, que ha reconegut que el consistori no ha sabut explicar prou bé el procés.

Pere Casajoana

S'han produït enuigs. Hem tornat a estendre ponts i detectar els problemes i hem mirat de resoldre'ls.


Una sintonia que dista de la tensió viscuda en l'últim consell de barri. En aquesta ocasió, totes les entitats veïnals, com també ICV-EUiA i la CUP, s'han felicitat per l'encarrilament del procés que s'ha acompanyat de l'anunci de noves convocatòries del consell. La Floresta Parla ha recordat la importància del vianant en el procés, El Faig ha demanat millores a l'avinguda de Pere Planes i l'Associació de Veïns i Propietaris s'ha mostrat confiada en la bona evolució del pla, tal com diu Guillermo Gallego.

Guillermo Gallego

Estem en un punt del procés d'evolució del treball col·lectiu. Anem junts amb dificultat, però en positiu.


El llistat dels carrers per sectors

1) Casino: carrer de la Quadra de Canals, Verdaguer i Palmera.

2) Turó del Sol: camí de Terrassa (entre rotondes), Margarit, Turó del Sol i Rosa Mariné.

3) CaquiI: passeigs del Xiprer i del Caqui, Dinamarca i camí de la Serreta.

4) La Floresta Alta: Auró, Catalpa i Paulònia.

5) Colònia Pares: avinguda Pere Planas, Cedrela i Font del Fumet.

6) Colònia Mirador: Adrià Pardos, Font del Fumet, del Cupre, Moret, camí antic de Can Borrull, Aigües de Sabadell, avingudes de Guix Borrull i Can Borrull, i Sant Cristòfor.

7) Porters Sud: Nenúfar, Casalot, Vallvidrera Oest/ carrer de Vallvidrera Est, camí Font del Fumet i Sàndal.

8) Muntanyesa Sud: avingudes de les Mines i de la Piscina, Ponent, passeig Crepuscle i Planeta.

9) Golf: Ones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.