El Grup de Veïns contra el Soroll acusa l'Ajuntament de trencar el consens


Temes relacionats

Un grup d'usuaris del parc infantil de la Rambla del Celler en rebutja la retirada (15/des/14)

Un grup de veïns impulsarà una associació per combatre el soroll al centre ( 2/des/14)

La brigada trasllada jocs d'un parc infantil de la Rambla del Celler a petició de veïns (25/nov/14)


  • Comparteix:

El parc infantil que ha generat polèmica, ubicat a la Rambla del Celler

El parc infantil que ha generat polèmica, ubicat a la Rambla del Celler

El Grup de Veïns Afectats pel Soroll acusa l'equip de govern de trencar 'unilateralment' el pacte a què havien arribat per reduir l'espai del parc infantil de la Rambla del Celler i allunyar-lo de les façanes dels edificis propers. La plataforma considera que s'ha incomplert el pacte després d'escoltar les declaracions de la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, que al ple de dilluns va explicar a un grup d'usuaris que es faria una reordenació de l'espai per fer-lo més proper a la calçada.

ESCOLTA-HO

Fonts d'aquesta agrupació han explicat a Cugat.cat que la reordenació que va explicar Paraira al ple no és el que van acordar fa unes setmanes, després que la brigada d'obres i serveis retirés una part del mobiliari del parc. Aquests veïns asseguren que van obtenir el compromís de l'Ajuntament d'allunyar el parc de la façana però també el de reduir el seu espai i igualar-lo al tamany d'altres parcs de la ciutat. La plataforma considera que aquest espai d'esbarjo és excessivament gran, en comparació amb parcs d'altres barris que tenen un nombre de veïns similars.

Les declaracions de la tinenta d'alcalde van tenir lloc en el torn d'audiència pública del ple, on un grup d'usuaris del parc va mostrar el seu desacord amb la decisió de l'Ajuntament de canviar el plantejament del parc. El Grup de Veïns Afectats pel Soroll ha explicat que tindrà una nova reunió aquest dijous amb l'Ajuntament per tractar la qüestió. De fet, la plataforma assegura que ha intentat reunir-se amb el grup d'usuaris i també els ha convidat a la trobada amb el consistori però que aquests han declinat la proposta.

Sobre aquest fet, el membre d'usuaris del parc de la Rambla del Celler Carlos Miguel, que ja va parlar en el torn de l'audiència pública de dilluns, ha explicat a Cugat.cat que creuen que l'interlocutor vàlid en aquest conflicte és l'Ajuntament, amb quel qual es mostra disposat a reunir-se en cas que se'ls convoqui. Miguel considera que no hi ha cap enfrontament amb la plataforma veïnal però descarta que una trobada amb ella pugui desencallar la situació perquè qui ha de gestionar el tema és el consistori.

Tot i així, l'usuari del parc lamenta que l'Ajuntament i el Grup s'hagi reunit en privat i prenguin decisions de manera unilateral, sense tenir en compte l'opinió de la resta d'implicats. Miguel aposta per trobades públiques per desencallar el conflicte, com la del ple de dilluns.

Carlos Miguel León

No és molt democràtic que els col·lectius facin acords no públics amb l'Ajuntament. Nosaltres hem actuat públicament, presentant-nos al ple.


L'associació Grup de Veïns Afectats pel Soroll està pendent de constituir-se de manera legal, un tràmit que podria tenir lloc en les properes setmanes. A banda de la revindicació del parc infantil, el col·lectiu també reclama repartir les activitats d'oci i nocturnes a diverses zones de la ciutat i no concentrar-les al centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.