Amics de la Gent Gran tanca l'any amb 12 parelles i el repte de créixer


  • Comparteix:

Imatge del dinar de la gent gran / Foto: Cristina Recasens

Imatge del dinar de la gent gran / Foto: Cristina Recasens

Amics de la Gent Gran tanca el 2014 amb 12 parelles i el repte de seguir creixent a Sant Cugat. L'ONG, que aquest dissabte ha celebrat el seu primer dinar de Nadal, treballa per pal·liar la soledat de la gent gran i disposa de 22 voluntaris a la ciutat.

Amics de la Gent Gran va néixer a Barcelona, però el març passat va obrir una seu a Sant Cugat amb l'objectiu d'expandir-se territorialment. Des d'aleshores, l'ONG ha establert vincles amb la Taula de la Gent Gran de l'Ajuntament i diverses associacions de la ciutat. També ha reunit voluntaris i usuaris amb l'objectiu de combatre la soledat de la gent gran.

Amb 22 voluntaris i 12 parelles, l'entitat tanca el 2014 satisfeta de la feina feta, però amb projectes de cara a l'any vinent. Organitzar una trobada amb tots els participants, fer sortides i impulsar tertúlies entre els usuaris són algunes de les activitats previstes per al 2015, tal com ha explicat el coordinador de l'ONG, Carles Carbonell.

Carles Carbonell

El servei principal és l'acompanyament, però d'aquí també en derivem altres activitats com, per exemple, el dinar de Nadal i les tertúlies, que són un projecte per al 2015.


Carbonell també ha destacat que els voluntaris obtenen 'un benefici intangible' gràcies a aquesta experiència i que poden compartir vivències i coneixements amb els usuaris.

Carles Carbonell

Et sents estimat i aprens moltíssimes coses. Són experiències de vida molt importants. En treus un profit molt bo.


El coordinador de l'ONG també ha apuntat que, ara per ara, la majoria d'usuaris d'Amics de la Gent Gran són dones que tenen al voltant de 80 anys. A Sant Cugat, un 22% de la població té més de 65 anys, segons dades de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.