L'Ajuntament destina 8.000 euros a les dones de Síria en situació de vulnerabilitat


  • Comparteix:

La població de Síria pateix una guerra civil des de fa més de dos anys / Foto: ACN

La població de Síria pateix una guerra civil des de fa més de dos anys / Foto: ACN

L'Ajuntament ha destinat 8.000 euros a un projecte d'atenció sanitària per a dones de Síria en situació de vulnerabilitat. Els diners provenen del fons local d'emergències i responen a la crida emesa pel Fons Català de Cooperació, que ha alertat sobre la delicada situació que pateixen les dones afectades pel conflicte armat en aquest país del Pròxim Orient. El projecte permetrà atendre durant un any 560 sirianes refugiades al Líban.

Sant Cugat és un dels diversos municipis que participa en aquest projecte de suport a l'assistència obstètrica i ginecològica de dones vulnerables de Síria, Palestina i de les poblacions d'acollida afectades pels conflictes en aquestes zones. Els diners aportats serviran per finançar l'atenció de dones refugiades en els cinc hospitals gestionats per la Mitja Lluna de Palestina al Líban: Safad, Nasra, Haifa, Al Hamshari i Balsam.

Fa més de dos anys que va començar el conflicte a Síria, que s'ha convertit en l'escenari d'una guerra civil on ja han perdut la vida més de 100.000 persones, segons l'ONU. Més de vuit milions de persones necessiten ajuda al país i cada dia milers de sirians fugen als països veïns, que estan al límit de la seva capacitat per acollir els refugiats, un 24% dels quals són dones d'entre 18 i 59 anys.

A l'octubre, l'Ajuntament va destinar una altra partida de diners del fons d'emergència per combatre l'Ebola a l'Àfrica Occidental. En aquell cas el consistori va fer una donació de 6.000 euros. Des de 1998, l'Ajuntament reserva el 0,7% del pressupost a projectes d'aquests àmbits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.