El pla Connecta't@santcugat portarà Internet a tots els racons de la ciutat


  • Comparteix:

Marta Subirà i Lluís Recoder han estat els encarregats de presentar Connecta't@santcugat

Marta Subirà i Lluís Recoder han estat els encarregats de presentar Connecta't@santcugat

Sant Cugat triplicarà el nombre de punts d'accés a Internet amb la instal.lació de 36 noves connexions a diversos equipaments de la ciutat. Aquesta és una de les mesures que preveu el Pla Connecta't@santcugat, una iniciativa del consistori per potenciar l'ús de les noves tecnologies entre els ciutadans i així reduir l'anomenada 'fractura digital'.

Amb la voluntat de convertir Sant Cugat en punt de referència en l'ús de les noves tecnologies, l'Ajuntament ha dissenyat el Pla Connecta't@santcugat. Un desplegament de projectes on-line que vol introduir la connexió a la xarxa com un hàbit més dins la vida quotidiana dels ciutadans.

Connecta't@santcugat és uns dels primers fruits del Pla Director per a la Societat de la Informació que, ara prendrà més força amb la instal.lació de 36 noves connexions a Internet que triplicarà el nombre de punts d'accés existents. L'objectiu final d'aquesta acció és, segons l'alcalde, minimitzar el risc de fractura digital en el si de la societat:

Lluís Recoder

Volem que el màxim nombre de persones puguin connectar-se a Internet sense problemes


El pla engegat pel consistori també passa per la modernització dels serveis que ofereix l'Ajuntament a través de les noves tecnologies com la televisió digital terrestre, butlletins electrònics i el telèfon mòbil. En aquest sentit, l'administració ha posat en marxa un servei de missatges SMS que informarà a les famílies, al mes de maig, sobre les llistes d'admesos a les escoles bressol.

Un altre exemple és el projecte 'El ulls de la ciutat', un servei que permet als ciutadans alertar al consistori, via on-line, dels actes incívics o incidències que tinguin lloc a la ciutat. Una iniciativa que, ara, s'implementarà fent extensives les denúncies a les empreses concessionàries dels serveis municipals:

Lluís Recoder

Aquesta segona fase de 'Els ulls de la ciutat' permetrà als ciutadans i a les empreses concessionàries conèixer com es resol la denúncia


Connecta't@santcugat incorpora multiplicitat d'actuacions com impulsar cursos de formació continua amb els anomenats Centres de Tecnologies d'Informació i Comunicació (TIC) a espais com la futura Biblioteca Central.

Un altre dels plans de l'Ajuntament és crear 'clusters', comunitats de treball que usen les noves tecnologies per comunicar-se. Una línia de treball que es traduirà en la creació del Portal de les Entitats que fomentarà la participació ciutadana i la seva interrelació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.