L'Ajuntament de Rubí es reuneix amb la PAH per intentar desencallar la situació


Temes relacionats

La PAH de Rubí endurirà les protestes contra CatalunyaCaixa (31/des/14)

La PAH de Rubí manté l'acampada a l'espera ara de la solució de tres casos (14/des/14)

La PAH de Rubí aixecarà l'acampada si CatalunyaCaixa resol cinc casos ( 5/des/14)

Cinc ferits i aldarulls en el desallotjament de la PAH de Rubí pels Mossos (11/nov/14)


  • Comparteix:

Membres de la PAH a la seu de CatalunyaCaixa del carrer de Villà

Membres de la PAH a la seu de CatalunyaCaixa del carrer de Villà

L'Ajuntament de Rubí vol formar una taula de negociació amb la PAH de Rubí i CatalunyaCaixa per desencallar l'actual situació de desacord entre l'entitat bancària i el col·lectiu, que està acampat al carrer de Villà del nostre municipi des de fa més de 100 dies. L'equip de govern de la ciutat veïna vol que el consistori de Sant Cugat també participi en aquestes trobades, tot i que el govern santcugatenc ja ha mantingut diverses reunions en les últimes setmanes amb les parts afectades.

L'alcaldessa de Rubí, Carme García, s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb membres de la PAH per conèixer l'estat dels casos de risc de desnonament pendents de resoldre. La trobada s'ha produït després que la plataforma hagués fet arribar una carta a l'alcaldessa demanant la seva mediació i que hagués ocupat una seu rubinenca del banc durant la Nit de Reis. La PAH va iniciar una acampada davant l'oficina d'aquesta entitat al carrer de Villà de Sant Cugat fa més de 100 dies per exigir una solució per a les famílies afectades.

García ha explicat que l'Ajuntament ha tornat a parlar amb l'entitat per instar-la a reprendre les converses, 'ateses les actuals dificultats d'acord'.

La PAH a Sant Cugat
De moment, el col·lectiu manté l'acampada al municipi i es proposa endurir les accions de protesta perquè considera que el banc ha incomplert l'acord al qual van arribar fa unes setmanes. El col·lectiu es comprometia a rebaixar el to de les protestes a canvi de crear una taula de negociació, un compromís que el banc, segons la PAH, no ha complert.

La PAH va ocupar la seu de CatalunyaCaixa del carrer de Villà el 23 de setembre per reclamar la dació en pagament per a una vintena de famílies i reivindicar el dret a un habitatge digne. Des d'aleshores, s'ha reunit amb l'Ajuntament de Sant Cugat i CatalunyaCaixa diverses vegades i també ha ocupat durant unes hores la seu del banc a l'avinguda de TorreBlanca, que va ser desallotjada.

La CUP també s'ha manifestat aquest dijous a favor de crear una taula de negociació que impliqui totes les parts. L'entitat bancària, de la seva banda, al·lega que part d'aquestes hipoteques s'han venut al fons inversor Blackstone, circumstància que dificulta molt la resolució d'aquests casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.