Set escoles de Sant Cugat opten a entrar al Parlament Europeu de Joves


  • Comparteix:

L'any passat una quarantena d'alumnes va participar a la sessió regional de l'EYPE

L'any passat una quarantena d'alumnes va participar a la sessió regional de l'EYPE

Set escoles de Sant Cugat competiran aquest cap de setmana al Casal de TorreBlanca per accedir a la preselecció estatal del Parlament Europeu de Joves. Els representants de les diferents escoles hauran de posar en pràctica dinàmiques de grup, treballs en comitès i una assemblea general on es debatran temes d'actualitat europea. Els centres escollits participaran més endavant a la sessions de Sevilla, Leipzig, Belfast i Dublín.

En total, 41 alumnes de 4t de secundària i 1r de batxillerat de les escoles Thau, Avenç, Leonardo Da Vinci, Àgora, Europa, La Vall i La Farga participaran en aquesta sessió regional del Parlament Europeu de Joves (EYPE en les seves sigles en anglès), de la qual sortiran representants de Catalunya per a la preselecció estatal que tindrà lloc a Sevilla del 8 al 12 d'abril. Si a Sevilla tornen a ser seleccionats, tindran l'oportunitat de participar a les sessions internacionals de Leipzig, Belfast i Dublín.

Per aconseguir-ho, hauran de competir aquest dissabte i diumenge, de nou del matí a dos quarts de set de la tarda, al Casal de TorreBlanca, on hauran de treballar en grup i debatre en anglès sobre temes d'actualitat europea, com l'increment dels moviments independentistes, l'atur juvenil i el dèficit democràtic.

Una de les coordinadores de la sessió regional de l'EYPE, Maria Trobat, explica que es tracta d'una oportunitat per fer una immersió en la política europea.

Maria Trobat

Les trobades serveixen per conscienciar-se sobre la situació política i social d'Europa. És una oportunitat per aprendre d'altres cultures.


El projecte pretén apropar la política europea i la cultura del debat als joves.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.