Comença la preinscripció a les escoles pel curs 2004/2005


  • Comparteix:

Imatge dels alumnes de Primer A de l'escola Catalunya.

Imatge dels alumnes de Primer A de l'escola Catalunya.

Avui dijous comença el període de preinscripcions per la matriculació escolar corresponent al curs 2004-2005. El període es tancarà divendres 30 d’abril, moment a partir del qual es podran fer efectives les matriculacions al centre de preferència i es podran presentar al·legacions. El formulari de preinscripció s’ha de recollir i lliurar al centre escollit en primer lloc. En cas que el centre no pugui encabir la demanda, s'aplicaran els barems establerts per la Generalitat.

Tenir germans, la casa o la feina a prop de l'escola són punts a favor perquè la sol·licitud sigui admesa i es pugui fer la posterior matriculació al centre escolar. En cas d'empat a punts entre dues sol·licituds, el departament organitza un sorteig. La idea és, segons el departament d'Ensenyament, que les famílies puguin triar centre, cosa que passa en més d'un 70% dels casos, i no pas que les escoles facin una selecció de les famílies.

La informació necessària per formalitzar la preinscripció - que s’inicia demà dijous fins el divendres 30 d’abril - es lliurarà als mateixos centres educatius.

Les famílies dels infants de 3 anys han d'adreçar-se al centre educatiu de la seva elecció. En el cas dels centres públics, s'ha assignat una escola o altra, en funció d'unes zones d'influència.

Recordem, però que aquest curs entren en funcionament dos nous centres d'ensenyament primari: la 9a escola, que estarà situada a la zona del Turó de Can Matas, i la 10a, a la Guinerdera-Vullpalleres. Les sol·licituds per aquests dos centres s'ha de presentar a l'actual CEIP Sant Cugat, situat a l'edifici de Nova Aula al Carrer Valldoreix.

Els alumnes que hagin acabat la primària, han d'accedir a un dels dos IES que cada escola té assignat.
De fet, fins el 30 d'abril segueix oberta a la Casa de Cultura el Mini-saló de l'Ensenyament on es pot trobar informació i documentació sobre les diferents opcions d'estudis, especialment per aquells que deixin la primària i encara no tonguin clara la seva opció. També durant la segons quinzena de març els pares han pogut conèixer per dins el funcionament i l'ideari de cada escola de la ciutat amb les jornades de portes obertes que s'han fet als centres educatius públics.

Pel que fa les escoles bressol, la preinscripció es farà del 3 al 14 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.