Maixabel Lasa rebrà el Memorial Joan XXIII en un acte al Claustre


Temes relacionats

L'activista basca Maixabel Lasa, guardonada amb el Memorial Joan XXIII (26/oct/14)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Maixabel Lasa / Foto: Unipau

Imatge d'arxiu de Maixabel Lasa / Foto: Unipau

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) i l'Institut Víctor Seix de Polemologia entregaran a l'activista basca Maixabel Lasa el Memorial Joan XXIII dimarts 3 de febrer, en un acte de lliurament al Claustre del Monestir a les set del vespre. Lasa, vídua de l'exgovernador civil de Guipúscoa Juan María Jauregui, ha estat distingida amb aquest guardó en reconeixement a la seva tasca de reconciliació social. En el mateix acte, també es lliurarà de manera no presencial la menció de reconeixement al portal virtual Valor por Tamaulipas, que denuncia els crims provocats pel narcotràfic a Mèxic.

Les dues entitats van decidir l'octubre passat distingir Maixabel Lasa amb el Memorial Joan XXIII, així com reconèixer amb una menció la tasca del portal Valor por Tamaulipas que informa de crims i violència a Mèxic a través de la seva web i les xarxes socials.

Vídua de Juan María Jauregui, que va ser assassinat per ETA el 2000, Maixabel Lasa ha treballat des d'aleshores per fomentar la reconciliació i el perdó entre víctimes del terrorisme i botxins a la societat basca. Precisament, el jurat del guardó ha volgut reconèixer la feina de Lasa, que ha treballat per impulsar el diàleg entre els diferents actors relacionats amb la violència al País Basc.

El Memorial Joan XXIII és el guardó dedicat al reconeixement de la cultura de la pau més antic de Catalunya i de l'Estat espanyol, creat el 1967.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.