La PAH de Rubí aconsegueix les dacions en pagament i aixeca l'acampada


  • Comparteix:

Catalunya Caixa ha concedit la dació en pagament a cinc famílies de Rubí que estaven en procés de desnonament. Això ha estat possible gràcies a l'acord entre l'entitat bancària i la PAH, que ha aixecat l'acampada que tenia a l'oficina de Catalunya Caixa del carrer de Villà de Sant Cugat com a protesta per aquests casos des de feia 114 dies. L'Ajuntament de Sant Cugat, que ha fet de mediador entre les dues parts, ha retirat les multes que havia posat a la plataforma contra els desnonaments per ocupació de la via pública.

Representants de la PAH de Rubí i de CatalunyaCaixa s'han reunit aquest dijous a l'ajuntament amb presència del tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, i el regidor d'Habitatge i Serveis Socials, Raül Grangé, que han actuat de mediadors del conflicte. L'acord final ha estat satisfactori per a totes les parts i l'entitat bancària ha concedit les cinc dacions de pagament sense remanents que exigia la PAH a canvi de la retirada de l'acampada a la seu del banc al carrer de Villà.

La representant de la PAH de Rubí Marta Mba ha celebrat un acord que qualifica de gran victòria per a les famílies afectades i per a la societat.

Marta Mba

Les famílies van veure que era el nostre últim tren. Havíem de negociar i refiar-nos. Ha valgut la pena.


Mba ha remarcat la importància dels moviments socials i la seva força per canviar la societat i fer front a les injustícies.

La Mariana Guaisa és una de les afectades i ha rebut la notícia entre llàgrimes de felicitat i les abraçades dels companys de la PAH.

Mariana Guaisa

No ho podia creure, semblava una mentida, però he de creure que és real. La lluita és molt important, s'ha de tenir confiança en un mateix.


El tinent d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha agraït que les parts s'hagin entès per la via del diàleg.

Francesc Carol

Tots hem cedit una mica i això ha permès arribar a aquest acord satisfactori del conflicte.


Amb aquest acord, la PAH dóna per acabada l'acampada de protesta a la seu de Catalunya Caixa del carrer de Villà, que ha durat 114 dies. En aquest temps, els membres de la plataforma han realitzat concentracions setmanals per reivindicar els dret a l'habitatge i van ocupar una segona oficina de Catalunya Caixa de Sant Cugat, la de Torreblanca, que va acabar amb un desallotjament violent per part dels Mossos d'Esquadra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.