Llars vulnerables de Sant Cugat tindran una targeta per comprar aliments frescos


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà targetes moneder d'impacte social que es distribuiran entre les famílies més necessitades perquè comprin aliments frescos als comerços locals. La iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona i l'Obra Social La Caixa, és una nova eina per prestar ajuts d'alimentació i arribarà al febrer a 311 municipis de la demarcació de Barcelona.

La iniciativa s'ha presentat aquest divendres al CosmoCaixa de Barcelona, amb la presència de prop de 80 ajuntaments. Les targetes es distribuiran entre les famílies més necessitades de forma gratuïta i temporal. Així, els beneficiaris disposaran d'un import econòmic per adquirir aliments. Es tracta d'una nova eina que no exclou les ajudes alimentàries ja existents i que pretén evitar l'estigmatització dels col·lectius més vulnerables. La targeta substituirà els diners en efectiu i els vals, i només es pot utilitzar als establiments alimentaris.

L'alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha explicat que aquesta iniciativa forma part de la filosofia del 'Social Smart City' impulsada des de Sant Cugat.

Mercè Conesa

Per nosaltres aquesta iniciativa s'incorpora a dins del projecte del 'Social Smart City'. Volem aprofitar les eines d'innovació per facilitar els ajuts socials i disposar d'una eina més.


Des de l'abril de l'any passat, Càritas Diocesana de Barcelona ha aplicat una prova pilot de la targeta. El director de l'entitat, Salvador Busquets, ha destacat que aquesta eina normalitza i fomenta l'autonomia en els processos de compra dels col·lectius beneficiaris.

Salvador Busquets

Aquesta targeta només es pot utilitzar als centres d'alimentació. Normalitza totalment l'activitat.


La Diputació de Barcelona oferirà 50.000 targetes d'impacte social i preveu que arribin a prop de 200.000 persones. La convocatòria per sol·licitar les targetes per part dels ajuntaments s'obrirà l'1 de febrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.